23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Motorbranschcollege stärks med nya samarbeten

Samtidigt som Motorbranschcollege som etablerades 2017, går in på sitt fjärde år, kommer förstärkning från KG Knutsson AB (KGK) och Autoexperten som har valt att stödja skolor inom ramen för Motorbranschcollege.

Specifikt handlar det om kompetensutveckling för fordonslärare, produktutbildningar och tillgång till ett nationellt butiks- och verkstadsnät. För trots coronapandemin har motorbranschen ett fortsatt stort rekryteringsbehov och kvalitetsutbildningar är avgörande för branschens framtid.

”Det är mycket glädjande att KGK och Autoexperten nu sällar sig till företag som stöttar Motorbranschcollege. Utgångspunkten är att motorbranschen har ett stort rekryteringsbehov och tillsammans med företagen kan vi stärka kvaliteten i utbildningssystemet och därmed få fler att välja en karriär i motorbranschen”, säger Caj Luoma, chef kompetensförsörjning.

Samarbetet med branschen är en grundförutsättning för Motorbranschcolleges möjlighet att kunna erbjuda eleverna rätt kunskaper i en bransch som befinner sig i ett teknikskifte inom elektrifiering och digitalisering. Hög utbildningskvalitet i utbildningssystemet attraherar fler elever och därför är kvalitetsfrågan central för motorbranschens kompetensförsörjning. 

Läs mer om Motorbranschcollege här

Transportföretagen TF AB
Storgatan 19
Box 5384
102 49 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5564989373

Sänd till en kollega

0.047