23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Goda råd om drivaxlar och sänkning

| Medlemsnyhet | Företag Drivledens Bildelar i Helsingborg

Drivknuten.se som är specialister på delar för drivlinan har tagit fram en guide för de som får problem med drivaxlarna efter att de monterat sportfjädrar eller coilovers. Varför det går fel och vilka effekter det får.

Långt ifrån alla har koll på vad som händer med drivlinan när man sänker bilen genom att montera sportfjädrar eller coilovers och vilka effekter det får.

Drivknuten får dagligen samtal från kunder som säger att deras drivaxlar bara håller några timmar, dagar eller veckor. Några kunder har t.o.m. bytt flera gånger med samma resultat, de behöver inte ens ha köpt drivaxlarna av Drivknuten.se, men vill höra om företaget har några ”kraftigare grejer”?

Det går direkt att utesluta att det skulle handla om ”dålig” kvalitet, även om det finns en del riktigt tveksamma fabrikat på marknaden, så är det ändå ingenting som går sönder på några timmar, dagar, veckor eller ens månader.

Orsaken är istället att kunden har en bil som är sänkt, modifierad eller att något är slitet eller trasigt, som ett brustet motor- eller växellådsfäste vilket faktiskt påverkar betydligt mycket mer än de flesta förstår.

Guiden som Drivknuten.se har sammanställt är att försöka förklara vad som kan gå fel och varför. Gå till artikeln om problemen med sänkta bilar här!

Medlemsnyhet

Företag
Drivledens Bildelar i Helsingborg

Fornminnesgatan 4
253 68 Helsingborg
Sverige
Drivledens Bildelar i Helsingborg

Sänd till en kollega

0.11