23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vikten av rätt, skyddande arbetsskor

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Vi tänker oftast på vår hållning, hur vi tränar och vad vi stoppar i oss. Men vi glömmer ofta vikten av våra skor, och hur dessa kan påverka vår kropp negativt såväl som positivt.

Du tillbringar ju faktiskt majoriteten av dagen i dina skor, så varför skulle du inte bry dig om din säkerhet?

Farliga arbetsmiljöer varierar. Du kanske befinner dig utomhus dygnet runt med att bygga bostäder eller på oljiga golv. Oavsett vart du befinner dig så är du förmodligen stående majoriteten av dagen, och det finns en mängd olika faror som kan inträffa oavsett vart du arbetar. Därav spelar rätt, skyddande yrkesskor en otroligt stor roll, och är ett måste i en farlig miljö eftersom de minskar risken för arbetsplatsskador. Därför är det viktigt att du hittar en tillförlitlig producent, som t.ex. engelbert strauss, och ett par skor som passar dig och din arbetsplats.

Vad du ska tänka på när du väljer arbetsskor
Det finns en mängd olika punkter att tänka på när du väljer rätt par skyddande arbetsskor. Att trilla och slå sig på en arbetsplats på grund av hala golv är vanligt. Alltför ofta måste den anställda arbeta på ett vått eller oljigt golv, vilket gör dem mycket benägna att snubbla. Skyddande arbetsskor är oftast utrustade med halkfasta sulor och ger dig stabilitet och skydd för att kunna röra dig på dessa slags golv.

För att minimera risken för att utsättas för fallande objekt som t.ex. verktyg som kan resultera i krossade fötter, eller skadade och i värsta fall förlorade tår är några fall av de olyckor som rapporteras regelbundet från bland annat skogsindustrin, behövs det säkerhetsskor som är utrustade med en stålhätta. Denna stålhätta fungerar som en sköld för fötterna, och förhindrar att dina fötter drabbas av konsekvenserna av krosskador av verktyg eller annan utrustning och passar särskilt bra på arbetsplatser där man t.ex. arbetar med att bygga. Vanliga arbetsskor skiljer sig från skydds- och säkerhetsskor då de inte innehåller skyddståhätta, men de skyddar fortfarande mot en eller flera andra typer av risker.

Välj engelbert strauss
För att säkerställa att du får skor av rätt kvalité är det viktigt att du väljer en producent du litar på, och en med gott omdöme. En professionell firma som vuxit sig större och större de senaste åren är den tyska firman engelbert strauss, vars mål är att tillverka arbetskläder, skyddsskor och annan utrustning med skydd som gynnar dem som arbetar på en arbetsplats där vikten av rätt utrustning är viktig.

Hos engelbert strauss hittar du en mängd olika yrkesskor, arbetskängor, skyddsskor och skyddssandaler för garanterad säkerhet på vardera arbetsplats. Så att du ska kunna gå till jobbet, arbeta och känna dig säker och undvika många av de faror som normalt förekommer. Ingen ska behöva gå runt i skor som riskerar att skada kroppen, så vänd dig till en professionell firma som garanterar säkerhet för dig och dina fötter.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.079