23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur väljer man rätt motorolja?

| Medlemsnyhet | Företag Total Sweden AB

Letar du efter rätt motorolja för ett specifikt fordon? I TOTALs smarta och lättanvända oljeguide kan du hitta oljerekommendationer för alla typer av fordon. Rekommendationerna är baserade på motorfabrikanternas krav och specifikationer.

Visste du att påfyllning av fel motorolja kraftigt ökar risken för slitage och skador i motorn? Fyller man på med fel motorolja kan man riskera att förstöra motorn vilket kan leda till extremt dyra reparationskostnader. Det kan med andra ord betala sig att välja rätt motorolja. Men det kan vara lättare sagt än gjort. Idag finns det oändligt med alternativ av märken och motoroljor på marknaden. Dessutom hävdar de flesta märken att just deras motorolja är den kvalitativt bästa produkten som kan fås. Adderar man dessutom ett lågt pris kan det vara svårt för kunder att mostå frestelsen att spara några kronor på att köpa en billigare motorolja. När det lockar att köpa en billigare motorolja istället för en motorolja som är rekommenderad för det specifika fordonet, det är just då man bör stanna upp och tänka lite mer långsiktigt. Annars kan det bli en kostsam historia.

Vad ska man tänka på när man ska välja rätt motorolja?
Där är flera saker man bör tänka på när man ska välja motorolja. Först och främst bör man veta vilken fordonsmodell man ska inskaffa motoroljan till. Efter det kan det vara klokt att fundera över vilket vägunderlag fordonet oftast körs på. Körs fordonet oftast i höga men jämna hastigheter på t.ex. motorväg, påverkar detta motorn annorlunda jämfört med om man kör korta distanser, som är mer ryckiga. Vidare kan temperaturen där fordonet används också vara en viktig parameter, som påverkar vilken motorolja som bör väljas. En syntetisk motorolja är oftast att föredra vid stora temperaturskillnader, medan en mineralsk motorolja kanske smörjer bättre. Och just vad det är för utomhustemperatur där fordonet färdas, är klokt att ha beaktning när motorolja ska väljas. På förpackningen står det nämligen vilken viskositet motoroljan har. Med andra ord, hur lätt motoroljan flyter. Ett högre viskositetsnummer betyder att motoroljan är mer trögflytande än en liknande produkt med ett lägre viskositetsnummer. Slutligen bör man också ha ett litet hum om vilka krav motoroljan bör uppfylla och vilka specifikationer den har. Använder man en motorolja som inte uppfyller motorfabrikantens krav, då riskerar man att stå med en ogiltig garanti om man skulle få problem med motorn.

Att välja fel motorolja kan onekligen skapa en del problem men att välja rätt motorolja förebygger flera av dessa problem. Det är här Totals oljeguide kommer in i bilden. Oljeguiden ger dig en snabb och enkel överblick över vilka smörjmedel som ska användas till det specifika fordonet. Produktrekommendationerna som oljeguiden genererar, är baserade på biltillverkarnas krav och specifikationer. Därför kan man tryggt lita på oljeguiden. Det enda man behöver göra för att få tillgång till rekommendationerna är att fylla i det som står på fordonets registreringsnummer eller sök på motortillverkare, och få snabbt en överblick över vilka smörjmedel som rekommenderas från oss på Total. Oljeguiden hittar du på Totals hemsida

Medlemsnyhet

Företag
Total Sweden AB

Box 50326
202 13 Malmö
Sverige
Total Sweden AB

Sänd till en kollega

0.063