23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

NGK Spark Plug om framtidens utmaningar!

| Medlemsnyhet | Företag NGK Spark Plug Europe GmbH

I en omfattande intervju gav Damien Germès, verkställande direktör för NGK SPARK PLUG EUROPE GmbH, sitt perspektiv på den närmsta framtiden samt långtidsplaner för världens ledande tändnings- och sensorspecialist.

- Damien, ska vi börja med att titta på resultaten. Hur skulle du beskriva ditt företags prestationer under det senaste räkenskapsåret, som avslutades den 31 mars?

DG: NGK SPARK PLUG presterade på ett imponerande sätt under det senaste räkenskapsåret med en total global omsättning på 3,7 miljarder euro, en siffra som alla på företaget kan vara stolta över. Den här siffran representerar ett historiskt försäljningsrekord, med en ökning jämfört med det tidigare räkenskapsåret trots de negativa effekterna av pandemin covid-19. Alla koncernens avdelningar har bidragit på anmärkningsvärda sätt. Vår koncern för fordonskomponenter, som omfattar OE och IAM, fortsatte att prestera starkt med en försäljnings­utveckling som var nästan dubbelt så stor som fordonsmarknadens genomsnitt. Dessutom hade koncernen för teknisk keramik, som inkluderar medicinska produkter, mycket lovande resultat och genererade tillsammans 18 % av den totala globala omsättningen. Våra prestationer under det senaste räkenskapsåret bevisar att vi är ett finansiellt robust företag, välutrustade att övervinna den nuvarande extraordinära globala situationen.

- Du är ansvarig för företagets EMEA-region, ( Europe - Middle East and Africa ) Hur har den delen presterat under det senaste räkenskaps­året?

DG: Personligen är jag väldigt nöjd med vår utveckling inom EMEA-regionen, som gör stora framsteg och bidrar starkt till företaget i dess helhet med en redovisning på 27 % av den globala försäljningen. Våra affärer växte inom OE och IAM under det senaste räkenskapsåret, då försäljningen av tändstift och glödstift ökade med mer än 5 %, och försäljningen av lambdasonder växte nästan 10 %.

-  Covid-19-pandemin har oförutsägbar påverkan på globala affärer. Vilken effekt ser du att den har på företagets totala omsättning under det aktuella räkenskapsåret? Har den erbjudit några möjligheter?

DG: Just nu är det svårt att bedöma hur covid-19 i helhet kommer att påverka företaget, men NGK SPARK PLUG är ett starkt, stabilt och dynamiskt företag, välutrustat att stå emot utmaningar och till och med vända dem till möjligheter. Detta har bevisats av de mycket positiva upplevelser vi har haft när det gällde att skapa en flexibel arbetsmiljö för våra medarbetare och påskyndadet av digitaliseringsprojekt som vi redan hade påbörjat.

-  Hur ser du att företaget kommer att anpassa sig till framtida utveckling som rör klimatförändringar?

DG: En del av vår företagsfilosofi som kallas ”Nittoku Way” behandlar plikterna vi har gentemot framtida generationer. Att bekämpa klimatförändringarna kräver en gemensam ansträngning och vi drar vårt strå till stacken. Våra stift och sensorer bidrar redan till att minska CO2-utsläppen. Dessutom utforskar vi ständigt nya hållbara affärsområden. Bland dessa finns fastoxid-bränsleceller, fastfasbatterier och power-to-gas (P2G), som redan har lett till spännande möjligheter.

Dessutom skapade pandemin möjligheter för våra företag inom den medicinska sektorn. Det kanske överraskar vissa, men vi har varit aktiva inom medicinsk industri under en lång tid. Till exempel har vårt dotterbolag CAIRE Inc., som vi köpte upp 2018, sett en markant ökning i efterfrågan av syretillförselutrustning, vilket bekräftar det som en klok investering av NGK SPARK PLUG.

- Förbränningsmotorn förväntas att användas mycket mindre i mitten av 2030-talet än idag. Hur ska NGK SPARK PLUG anpassa sig till denna utmaning?

DG: Även om förbränningsmotorn kommer att användas mindre kommer människor fortfarande att köra bilar i framtiden, bara med andra drivlinor. Detta betyder att vår fordonsverksamhet kommer att vara lika viktig för oss, med den enda skillnaden att vi fokuserar på andra drivlinekomponenter.

Förutom det har olika struktureringar redan genomförts för att omvandla NGK SPARK PLUG till ett mer omfattande företag, med nya affärsmål och produkter. Dessa börjar ge frukt, med en stor förväntad ökning av omsättningen från dessa områden de kommande 10 till 20 åren.

Vi planerar att öka investeringarna i nya och växande verksamheter, med målsättningen att 40 % av vår globala omsättning ska komma från icke förbränningsmotor-relaterad försäljning år 2030, och att öka ytterligare till 60 % år 2040.

 Detta är en del av intervjuen med Damien Germès, du kan ladda ner hela intervjuen i bifogat dokument.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
NGK Spark Plug Europe GmbH

Harkortstrasse 41
40880 Ratingen
Tyskland
NGK Spark Plug Europe GmbH

Bilder och video

NGK Spark Plug MedicalNGK Spark Plug Technical CenterNGK Spark Plug Caire IncNGK Spark Plug Europe GmbH Regional Headquarter NGK Spark Plugs Europe GmbH Logistic Center Duisburg

Sänd till en kollega

0.078