23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Mirka firar 20 år av dammfri slipning

| Medlemsnyhet | Företag Mirka Scandinavia AB

Uppfinnaren av dammfri slipning firar 20 år med nätslipprodukten Abranet®

I två decennier har Mirka gått i spetsen för dammfri slipning, tack vare en uppfinning som revolutionerade slipprocessen över hela världen. Genom att utveckla ett slipmaterial som har en nätstruktur istället för ett konventionellt pappersunderlag, kunde Mirka introducera en extremt effektiv dammborttagning med slipmaskiner och verktyg som förbättrar både arbetskvaliteten och arbetsmiljön.

Tillverkad med vår patenterade teknik garanterar Abranets nätstruktur att en slippartikel aldrig är mer än 0,5 mm från ett dammutsugshål. Detta innebär att slipkornen håller sig skarpa längre, och det återstående dammet avlägsnas på ett säkert sätt. Abranet är mycket motståndskraftig mot pillerbildning och och igentäppning, och enkel att rengöra. För ett optimalt resultat rekommenderas slipmaterial i Abranet-familjen (Abranet, Abranet Ace, Abranet Ace HD, Autonet) tillsammans med Mirkas effektiva och ergonomiska slipmaskiner och dammsugare. Utvecklingen och patenteringen av nya nätprodukter fortsätter hela tiden.

“Mirkas Abranet nätslipmaterial är ett exempel på äkta finsk uppfinningsrikedom och förmåga att tänka innovativt. Det som började som ett laboratorie-experiment visade snabbt sitt värde, och det här är ett perfekt exempel på hur saker görs på Mirka”, säger Hans Hede, utvecklingsingenjör och en av skaparna av Abranet.

Idag, 20 år senare, är dammfri slipning allmänt accepterad som en industristandard, och många konkurrenter har även sett fördelarna med Abranet-metoden. Originalet Mirka Abranet, och den patenterde tekniken, kommer från Mirkas fabrik i Jeppo, där det hela startade. Mirka ser fram emot fler decennier av dammfria och säkra arbetsmiljöer som varje dag förbättras tack vare de produkter och lösningar som fortsätter att utvecklas och tillverkas.

Mer information om Mirkas dammfria lösningar hittar du här.

Medlemsnyhet

Företag
Mirka Scandinavia AB

Frögatan 9
653 43 Karlstad
Sverige
Mirka Scandinavia AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.063