23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Det är dags försiktigt att trycka på gaspedalen igen

| Medlemsnyhet | Företag Triscan A/S

Vi är optimistiska för framtiden och som en konsekvens härav har vi beslutat att öka våra lager i Danmark och Tyskland och förbereda lanseringen av ännu fler produktgrupper och digitala lösningar

Medierna översvämmas över hela världen med dystra nyheter om konsekvenserna av COVID-19 - de mänskliga, sociala och inte minst de samhällsekonomiska. Förvärvslivet påverkas, inklusive eftermarknaden för fordonsindustrin, och detta känns också hos Triscan. Trots det faktum att den förväntade andra bölja av pandemin rullar just nu, och smittspridningen i många länder tyvärr är bekymmersamt, har vår industri stabiliserats igen. Vi tror därför på framsteg och återgång till mer normala marknadsförhållanden. 

Efter ett tillfredsställande första kvartal av året upplevde vi, som de flesta, en fallande omsättningsnivå i början av andra kvartalet. Osäkerheten kring konsekvenserna av COVID-19-situationen ledde till stor osäkerhet kring framtida marknadsutveckling. Mot denna bakgrund - och med stort stöd från hela Triscan-teamet - genomförde vi snabbt nödvändiga kostnadsbesparingar över hela företaget. 30% av den danska arbetskraften skickades hem med hjälp av det danska "lönekompensationssystem" och bland våra tyska kollegor introducerade vi "Kurzzeit" (minskad arbetstid). Trots ovanstående var vi tyvärr tvungna att justera antalet anställda strax före sommarlovet.

Efter ett kvartal med minskad arbetskraft är vi glada att se, att vi har lyckats upprätthålla en hög servicenivå, hög leveranskapacitet och till och med introducera ett bra antal nya varunummer.

Eftersom vi också har upplevt en konstant omsättningsframgång efter sommarlovet - och är tillbaka till en normal nivå - är vi återigen optimistiska för framtiden. Som en konsekvens härav har vi beslutat att öka våra lager i Danmark och Tyskland och förbereda lanseringen av ännu fler produktgrupper och digitala lösningar

Vi har just precis anställt två nya medarbetare. Morten Kjeldahl Vammen är anställd som kommersiell chef och Kristoffer Drejer, som återvänder till Triscan efter 1½ år hos slimstock, är anställd som systemspecialist i vår IT-avdelning.

Med anställningarna vill vi bli ännu starkare i resan mot ökad digitalisering, stärka vårt team och utveckla IT-lösningar till våra kunder. Samtidigt vill vi stärka - och fortsätta vara ledande - inom kvalitet, kunskap och service när det gäller våra traditionella produkter.

Vi hoppas att COVID-19-situationen förblir under kontroll - och tror att marknadssituationen i framtiden kommer att präglas av stabilisering och tillväxt. Vi hoppas också att denna utveckling kommer att gynna alla våra kunder, leverantörer och partners, så att vi alla kommer bra ut på andra sidan. 

Medlemsnyhet

Företag
Triscan A/S

Engmarken 11
8220 Brabrand
Danmark
Triscan A/S

Sänd till en kollega

0.079