23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så väljer du rätt kreditkort för att tanka billigt

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

För dig som kör mycket bil blir det snabbt höga bensinkostnader. Men det finns ett sätt att få både rabatter och fina bonuserbjudande när du tankar på din favoritmack, nämligen genom att betala med ett kreditkort.

Bensinkort som ger dig dessa förmåner och en kredit att använda i alla situationer, inte bara på bensinmacken, ges ut av bland andra OKQ8, Preem, Shell samt en mängd olika biltillverkare. Här ska vi titta närmare på vilket kort som passar just dig.

Långresenär eller stadsbilist?

Om du mest använder bilen i innerstaden eller om du tycker om att ta långa bilresor genom Sveriges vackra landskap påverkas dina möjligheter att välja en specifik bensinkedja. När du kör i stan är det lättare att återvända till samma mack, men när du är ute på motorvägen har du inte samma valfrihet.

Om du ska ut och resa med bilen är det därför bra att känna till vilka bensinkedjor som har flest stationer i Sverige jämför betalkort för tanka. I topp ligger OKQ8, följt av Qstar, Circle K och Preem, vilket betyder att chanserna för att du ska råka på deras bensinstationer är högre än exempelvis Shell eller Gulf.

Förmåner och rabatter oavsett vilket kort du väljer

Precis som alla kreditkort så ger dig bensinkorten en bestämd kredit, som du kan använda för alla typer av köp med möjlighet till delbetalning, samt bonusar, försäkringar och rabatter.

Gemensamt för korten är att du får en kompletterande reseförsäkring och rabatt på kostnaden per liter drivmedel som du tankar, men i övrigt kan förmånernas utformning som du får med bensinkorten skilja sig åt. Exempelvis kan du få rabatt på biltvätt, erbjudanden hos samarbetspartners inom resor eller upplevelser, gratis kaffe eller varmkorv.

Några av bensinkorten ger dig också bonus på alla köp du gör med kortet, alltså oavsett vad eller var du handlar med kortet, vilket gör att du snabbt tjänar ihop bonuspoäng som omvandlas till rabatter och förmåner.

Med de bästa korten får du också mellan 45 till 60 dagars räntefri kredit, så att du inte behöver oroa dig för att åka på dyra räntekostnader. Genom att handla inom den räntefria perioden med ditt bensinkort betalar du inte en krona mer än vad du hade gjort med ditt betalkort, men du får mycket mer på köpet.

Biltillverkare med egna kreditkort

Idag är det även mycket vanligt att biltillverkare har sina egna förmånliga kreditkort som du som kund kan ansöka om. Dessa kommer i regel utan årsavgift, men ger riktigt fina erbjudanden på service och köp av tillbehör, med möjlighet till lång delbetalning.

För dig som Peugeotägare finns exempelvis Peugeotkortet, som förutom nämnda fördelar även ger dig rabatt på drivmedel hos Preem och tanka fel-försäkring.

Den här typen av kort kan med andra ord komplettera, eller i vissa fall helt ersätta bensinkorten, beroende på vilka behov du har och var du helst tankar.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078