23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Viktigt att synas i mörkret – använd reflexväst

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Många är medvetna om att det är bra att använda sig av reflex då det är skymning, gryning eller mörkt. Hellre ha på det för ofta än för sällan.

Det gäller att synas, var man än befinner sig, men extra viktigt är det där det finns trafik av olika slag. En bilist har svårt att se en gångtrafikant utan reflexer.

För att en reflex ska vara godkänd så måste den vara CE-märkt. Den måste även ha ett CIL-värde på minst 400 samt vara i eller över en viss storlek. Använder man sig av en godkänd reflex så kan man synas på upp till 125 meters avstånd. Om du inte har någon form av reflex så är det så nära som 20 meter en förare måste vara för att se dig och då kan det vara för sent.

Många företag väljer att dela ut reflexvästar med tryck, både till anställda och kunder. Det är bra! Sedan gäller det ju att de som får dem, ser till att använda dem. Det är rätt bra att se till att ha minst en reflexbil i bilen. Den är bra att ta på om du av någon anledning måste stanna och gå ur. I mörkret är det en tre gånger så stor risk att bli påkörd mot vad det är i dagsljus. Med en reflexväst kan man förhindra det.

Satsa på reflexvästar med tryck
Du som har ett företag gör rätt i att beställa reflexvästar med tryck för att ge anställda så väl som andra. Inte nog med att du är med och ökar riskerna för att inga olyckor ska ske, dessutom får du bra reklam för ditt företag. Det eftersom du kan sätta din logga eller vad du vill på dem. Det går att trycka på både framsida och baksida på sådana västar. Västen kan bäras på promenader, eller om man måste stanna bilen och det är mörkt ute. Om hundar är med, se till att även de syns. Det finns idag smarta reflexkoppel, halsband samt även västar till dem. Är du smart så satsar du på att även dela ut sådana västar som du har din logga på. Då kommer du få extra mycket bra reklam samt att du visar att du är en företagare som bryr sig om både stora och små.

Reflexvästar för olika ändamål
Det finns reflexvästar så väl som varselvästar. De som är ute och jobbar mycket där det finns trafik bör ha på sig en sådan väst, alla tider på dygnet. Det för att verkligen synas. Inom vissa arbeten är det en skyldighet arbetsgivaren har att förse sina anställda med lämpliga kläder så väl som rätt utrustning. I detta så ingår reflexvästarna. Beroende på vad man jobbar med så finns det olika krav på västarna. Det finns olika standard på dem. De finns i klass 1, 2 och 3. Ju högre klass, desto mer synbarhet. En annan väst är så kallad funktionärsväst. De är även de en form av reflexväst som bärs av funktionärer exempelvis under motortävlingar. Reflexvästar för barn är bra det med. Det så att de verkligen syns, så små de är.

Reflexvästar i olika färger
Du som tänker att du ska skaffa reflexvästar med tryck, du har även flera färger att välja mellan. Orange och gul är de vanligaste, men det finns även andra bra färger som även de syns i mörkret., Bland annat finns rosa, blå, svart, röd och vit. Anpassa färgen efter vad du ska trycka på dem. Utöver att köpa reflexvästar med tryck, passa på att även andra profilkläder till företaget, samt dela ut vanliga reflexer med er logga.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062