23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Samarbete med Car.info ger fördelar för bilförsäljare

| Medlemsnyhet | Företag FordonsData Nordic Aktiebolag

Enligt en aktuell undersökning vill merparten (83,7%) av alla bilförsäljare ha en värderingsfunktion integrerad i säljstödet. FordonsDatas samarbete med Car.info innebär att vi kopplar samman våra säljstöd med Car.info för att underlätta i vardagen.

FordonsData har i dagarna tecknat avtal med Car.info. Avtalet innebär att FordonsData Nordic AB kopplar samman sina säljstöd med Car.infos portal. Detta samarbete är en del av FordonsDatas strategi att vara det bästa valet för Sveriges bilsäljare.

En bilsäljare värderar fordon flera gånger per dag. Enligt en undersökning som FordonsData genomfört nyligen, önskar 83% av säljarna att ha en värderingsfunktion integrerad med sitt säljstöd. Med ett integrerat värderingsverktyg slipper säljaren lägga tid på att växla program eller leta fakta på flera ställen, något som underlättar vardagen enormt.

FordonsData ligger bakom två välkända säljstöd; Bilkalkyl och Kobra II Säljstöd (KSS). Säljstöden är integrerade med märkesprislistor, kopplingar till försäkringsbolag och långivare som Santander, Toyota Finans, Mercedes-Benz Finans och DNB med mera. Samarbetet med Car.info ger FordonsDatas användare viktig information om en inbytesbil eller ett intressant objekt till salu, snabbare.

- Vi har redan ett flertal andra integrationer med olika partners. Med detta nya samarbete kommer alla bilsäljare att få ytterligare fördelar med att använda våra säljstöd, förklarar Daniel Liljebladh, vd på FordonsData.

Car.info startades 2014 av skaparna bakom Prisjakt.nu och har idag knappt 1 miljon månatliga användare, många av dem bilhandlare. Sajten Car.info listar alla typer av biluppgifter samt historik och annonser för de flesta personbilar i Sverige. Företaget erbjuder även ett värderingsverktyg som ger en bra bild av vad bilen är värd.

Via Car.infos databas hittar man bland annat grundinformation om bilen, motor och prestanda, dimensioner och vikt, exteriöra och interiöra egenskaper samt funktioner och utrustning. Man får tillgång till fordonshistorik och varningar om bilen till exempel är rapporterad stulen. För bilsäljare tillhandahåller Car.info viktig information som hjälper till för beräkning av inbytespris eller vid försäljning. Genom sin funktion för fordonsvärderingar, ser man ungefärlig prisbild på andra utannonserade bilar i samma klass.

- Våra tjänster ska förenkla för våra användare. Och vad är bättre än att integrera vårt värderingsverktyg i det säljstödet som de flesta i branschen redan använder, förklarar Andrée Peters, kundansvarig på Car.info.

Medlemsnyhet

Företag
FordonsData Nordic Aktiebolag

Hedvig Möllers gata 6
223 55 Lund
Sverige
FordonsData Nordic Aktiebolag

Sänd till en kollega

0.11