23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Visste du detta om kylarvätskor från TOTAL?

| Medlemsnyhet | Företag Total Sweden AB

Trots att de allra flesta använder kylarvätskor idag, saknas det ibland kunskap om hur man väljer rätt kylarvätska för det specifika fordonet. Det vill vi på TOTAL gärna ändra på.

Visste du att?
TOTAL samarbetar med världsledande bil- och motortillverkare för att kunna leverera smörjmedel av högsta kvalitet. Våra produkter testas alltid noggrant, i samarbete med våra partners, och det är därför våra smörjmedel har så många godkännanden. Detta gäller även i utvecklingen av våra kylarvätskor. Trots att de allra flesta använder kylarvätskor idag, saknas det ibland kunskap om hur man väljer rätt kylarvätska för det specifika fordonet. Det vill vi på TOTAL gärna ändra på. Därför ger vi våra kunder produktrekommendationer, som är skräddarsydda efter deras behov.

Är kylarvätskor från TOTAL bättre än andra märken?
En högkvalitativ kylarvätska skyddar motorn och ger optimala driftsförhållanden under körning. Alla kylarvätskor och frostskydd från TOTAL är utvecklade med den senaste tekniken och uppfyller internationella krav och specifikationer.

Hur är TOTALs kylarvätskor framtagna?
Flera av kylarvätskorna från TOTAL är utvecklade med OAT och SI-OAT-teknik *. Detta tillgodoser behoven som medföljer den avancerade och tekniska utvecklingen av kylarsystemet i moderna fordon. Kylarvätskor från TOTAL kan fås både som koncentrerat och färdigblandat. Självklart är dessa tillgängliga i flera olika förpackningsstorlekar. Vår tekniska rekommendation när det kommer till produktval är färdigblandad kylarvätska (Coolelf). Detta bidrar till enklare produkthantering och bättre kvalitetssäkring eftersom produkten har blandats med demineraliserat vatten.

* OAT (Organic Acid Technology). SI-OAT, den senaste utvecklade tekniken framtagen för Euro 6-motorer, är baserad på en hybrid organisk syrateknik för att ge bättre skydd mot kyla, kavitation, korrosion och överhettning.


Jag har inga problem med den kylarvätska som jag använder mig av idag. Varför ska jag köpa kylarvätska från TOTAL?
TOTALs kylarvätska har längre drifttid än många andra traditionella kylarvätskor. Detta är ett resultat av omfattande forsknings- och utvecklingsarbete, som bedrivs i samarbete med ledande biltillverkare. Längre drifttid betyder mindre underhållstid vilket innebär lägre kostnader och minskad risk för skador på miljön.

Hur är kylarvätskan COOLELF SI-OAT?
Koncentrerad "SI-OAT" Extra Long Life kylarvätska tillverkad av monoethylenglykol. COOLELF SI-OAT har mycket effektiva och skyddande egenskaper mot skador som kan orsakas av frysning, kavitation, korrosion och överhettning. COOLELF rekommenderas särskilt för vissa ICE:er både för lätta fordon (MB och VW-gruppens Euro 6-motorer), tunga fordon (MB, MAN, Scania och Cummins Euro 6-motorer), entreprenadmaskiner (Liebherr Euro 6-motorer) och lantbrukstraktorer (MTU Claas-motorer).

Medlemsnyhet

Företag
Total Sweden AB

Box 50326
202 13 Malmö
Sverige
Total Sweden AB

Sänd till en kollega

0.047