23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Snabba bilfilmer

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Vi, precis som många andra runt om i världen, älskar snabba bilar på film. Det bäddar ofta för spännande sekvenser som går i rasande takt och där huvudkaraktären har allting på spel.

Till genren i ära lyfter vi idag fram snabba bilfilmer för den som vill ha sig en gedigen adrenalinkick. Förhoppningsvis uppskattar du våra tips!

6 Underground
Netflix egenproducerade actionfilm 6 Underground är regisserad av actionprofilen Michael Bay, som är känd för sina explosiva storfilmer. Den här gången samarbetar han med Deadpool-stjärnan Ryan Reynolds på vad som är en fartfylld actionrökare, där sex kriminella underdogs sätts samman för att rädda Jordens framtid. På deras tuffa uppdrag har de med en läcker grön Alfa Romeo Giulia. Har du redan sett filmen, så hittar du här fler bra filmtips på Netflix där samtliga titlar är originalproduktioner.

Le Mans ‘66
I James Mangolds Oscarsbelönade film om racing får vi den verklighetsbaserade historien om bildesignern Carroll Shelby och racerförfaren Ken Miles, som upptäckte nya sätt att bygga en racerbil på inför det stora Le Mans-loppet år 1966 där de representerade märket Ford i en stor kamp mot Ferrari. Huvudrollerna spelas av Matt Damon och Christian Bale.

Baby Driver
Medan de andra filmerna på listan är riktiga tungviktare kommer här en lättsammare film. I Shaun of the Dead-regissören Edgar Wrights bilfilm Baby Driver följer vi en skicklig chaufför som anlitas för att hjälpa ett gäng rånare att smita efter att de genomfört deras mest riskfyllda kupp hittills. Filmen är fylld med sprudlande musikaliska inslag, humor och, förstås, action. Huvudrollsinnehavaren Ansel Elgort kör runt i en röd 2006 Subaru WRX.

Death Proof
Mästerregissören Quentin Tarantino som ofta lyfts fram på Filmtoppen är känd för sin egendomliga stil med långa dialogscener, sköna karaktärer, retrolook och högoktanigt våld. I hans filmer har vi också sett flera spännande bilar, från The Pussy Wagon i Kill Bill, till Stuntman Mikes Chevy Nova från 1970 i Death Proof. Filmen, där en mordisk stuntman jagar ett sällskap med unga kvinnor, må ha en lång startsträcka – men när den kickar igång får vi uppleva en av de längsta och mest intensiva biljaktsscenerna i filmhistorien.

Rush
Den här hyllade rullen med Chris Hemsworth (Avengers, Thor) följer den hänsynslösa rivaliteten mellan Formel 1-förarna James Hunt och Niki Lauda på 70-talet. Rush är gjord av Oscarsbelönade regissören Ron Howard och fylld med snabba bilar, bland annat en Alfa Romeo Spider, American LaFrance 900 och 1966 BMW 2000. Som alla andra titlar på listan mycket sevärd! 

Vilka snabba bilfilmer tycker du om? Tipsa gärna!

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063