23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

3 barnvänliga utflyktsmål som inte kräver en värstingmotor!

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Oavsett om det är sommarlov eller sportlov, så är det skönt att komma ut och åka hemifrån en stund.

Det där med att komma iväg gör att det känns som att man får mer ut av dagen och det blir ofta också minnen som man kommer ihåg. Varför inte hitta på något roligt med barnen när de är lediga, utan att det behöver kosta skjortan? Här kommer lite bra tips på utflyktsmål du kan göra med dina barn, när de är lediga från skolan.

 1. Gripsholms slott
  Varför inte packa ner en matsäck med kaffe och varm choklad och sedan hoppa in i bilen och åka iväg på en historisk utflykt. Gripsholms Slott är både spännande och imponerade. I Slottsträdgården kan barnen leka och det är perfekt för en picknick. När ni har utforskat det stora slottet kan ni åka in till Mariefred och strosa runt i gatorna. Mariefred ligger ungefär en timme från Stockholm. 

  Det är enklast att hyra bil Stockholm om ni ska åka dit. Boka enkelt en bil, och sedan är det bara att tuta och köra. Bil kan man hyra timvis eller en hel dag, beroende på hur länge man tänker vara borta. En perfekt dagsutflykt som är rolig och intressant både för stora och små.

 2. Sigtuna
  Åk ut till Sigtuna som grundades år 980 och som har varit residensstad för kungligheter. I staden kan man promenera längs med kullerstensgator och känna av historien i verkligheten. Stadens caféer och restauranger ligger i gamla längor längs med stadens stråk. Om man vill ha ännu mer historia kan man köra ut till Sankt Pers kyrkoruin som är en efterlämning från 1100-talet.

 3. Stendörrens naturreservat
  Är ni sugna på ett riktigt äventyr ska turen gå till naturreservatet Stendörren. I Nyköping hittar man detta naturreservat som bjuder på massor med äventyr och inte minst vacker och orörd natur. Ett perfekt utflyktsmål som inte kräver båt, det går hur bra som helst att köra hit och det tar omkring en timme att köra från Stockholm. 

Naturreservatet är ett område som består av flertalet öar med små gångbroar mellan öarna. Ta med en god picknick och utforska öarna. När ni bli hungriga kan ni slå er ner på en av öarna och ha en god liten picknick där. Detta är en riktigt rolig utflykt som uppskattas av alla i familjen. Är det sommarsäsong så gömt inte att packa ner badkläderna. Om det är vinter är oömma och varma kläder ett bra tips samt kamera – här kan man ta bilder som gör att vem som helst kan bli proffsfotograf.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.047