23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Clarios sätter nya hållbarhetsstandarder för motorbranschen

| Medlemsnyhet | Företag Clarios Sweden AB

Miljöskydd och hållbarhet är en väsentlig del av företagets filosofi, Clarios erbjuder produkter som hjälper bilägare minska sin energiförbrukning. Clarios Foundation engagerad i barns hälsa och välmående

Clarios, världens ledande batteritillverkare, slår ett slag för hållbara initiativ. ”Vårt miljöengagemang är en väsentlig del av vårt sociala ansvarstagande”, berättar Clarios Vice President Christian Rosenkranz. ”Vi strävar alltjämt efter att minimera våra produkter och processers miljöpåverkan. Hållbarhet är en av företagets huvudprinciper: våra tekniska lösningar och processer sätter standarden för hälsa, säkerhet och miljöskydd vad gäller både produktion och återvinning. Alla Clarios miljö- och energihanteringssystem uppfyller de relevanta ISO-standarderna. Detta är grunden på vilken vi bygger vårt förbättrade hållbarhetskoncept”, betonar Rosenkranz.

 Sluten cykel

Clarios har i samarbete med kunder och partner utvecklat ett pålitligt och stabilt slutet återvinningssystem. I Europa innebär detta att över 98 % av blysyrabatterier i fordon kan återvinnas medan en stor andel av materialet kan återanvändas. Följaktligen kan alltså 90 % av materialen i blysyrabatterier återvinnas. Idag kommer 75 % av blyet i europeiska blysyrabatterier från återvunna källor. Clarios globala återvinningsnätverk har sett till att fordonsbatterier har blivit en av världens mest återvunna konsumentprodukter, med en högre återvinningsgrad än aluminium, papper, däck och glas. Detta bevarar resurser och förhindrar utsläpp av växthusgaser orsakade av produktionen av nya batterimaterial. Dessutom erbjuder Clarios hållbarhetsansvariga regelbundna kurser i ämnet och uppmuntrar samtliga anställda att skicka in sina egna förslag på hur vi kan förbättra oss. Detta har resulterat i att vår batteritillverkningsprocess har minskat sin energi- och vattenförbrukning med 25 respektive 35 % på bara tio år.

Clarios utvecklingsarbete hjälper även konsumenter spara energi, skyddar miljön och ger reducerad bränsleförbrukning, bland annat för att man idag låter utrusta åtta av tio nya start-stopp-fordon med ett AGM- eller EFB-batteri från Clarios.

 Ansvarstagande samarbete

Clarios har undertecknat FN:s Global Compact. Företaget har åtagit sig att följa tio universella hållbarhetsprinciper och ta sitt ansvar vad gäller mänskliga rättigheter, arbetstagar- och miljöskydd, samt vidta antikorruptionsåtgärder. ”Vi tar vår aktsamhetsplikt på fullaste allvar och vidtar ofta mer omfattande åtgärder än vad som krävs”, tillägger Rosenkranz. ”Vi har åtagit oss att följa och respektera samtliga internationella standarder som bidrar till en hållbar leveranskedja. Därför kräver vi även att våra leverantörer uppfyller dessa industriledande hållbarhetsstandarder.”

 Clarios Foundation tar initiativet

Clarios Foundations fokus på barns hälsa och välmående spelar en viktig roll i detta arbete. Stiftelsen har tillsammans med UNICEF och den amerikanska ideella organisationen Pure Earth lanserat initiativet Protecting Every Child’s Potential (PECP), vars syfte är att förhindra att barn exponeras för bly. ”Detta har tagit oss ett steg närmre vårt mål att göra världen liten bättre”, sammanfattar Rosenkranz.

Medlemsnyhet

Företag
Clarios Sweden AB

Sankt Eriksgatan 63B
112 34 Stockholm
Sverige
Clarios Sweden AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.062