23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bilsemester med smak av medelhavet

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Om du inte redan har gjort det, är det hög tid att börja planera för din kommande semester i sommar.

Vi vill tipsa om ett alternativ där du slipper trånga flygsäten och folksamlingar, och istället har full frihet att åka dit vägen bär samtidigt som du får en oförglömlig upplevelse - välj en bilsemester i Italien!

Fördelar med en bilsemester i Italien

Det bästa med att åka på en bilsemester är väl ändå den totala friheten du har att göra precis vad du vill och stanna där du önskar. Hittar du en fin utsiktsplats och vill passa på att ta en panoramabild gör du det, och känns det bra bakom ratten och du vill köra lite längre än planerat och ta en senare lunch gör du det. Slipp trängseln på playan och guidernas bussutflykter där varje minut är schemalagd - gör din egen rutt där du själv dikterar reglerna beroende på omgivningen och dagsformen. 

Norra Italien ligger på lagom avstånd för de flestas tycke, och erbjuder flera olika men lika spektakulära rutter beroende på vad du vill uppleva. Du kan åka mer direkt över Tyskland, sedan genom Österrike eller Schweiz, eller välja en mer pittoresk färdväg över Frankrike och få en försmak av det bördiga medelhavslandskapet. Det bästa är att planera rutten i förväg och boka boende under vägen i god tid, på sommaren är många hotell, vandrarhem och campingplatser fullbelagda så se till att du kan övernatta där du har tänkt.

Populära destinationer i norra Italien är t ex Gardasjön, Comosjön, Milano, Venedig, Verona och vindistriktet Piemonte. Vill ni köra lite längre kan ni åka ner till den underbara regionen Toscana och kanske stanna till i Florens.

Bra att tänka på - 3 goda råd på vägen 

  • Se över bilen ordentligt innan ni åker så att den är i toppskick. Det är ingen höjdare att bli stående för att bromsklossarna inte klarar mer eller du har glömt att byta olja. Kolla lufttrycket i däcken och se till att försäkringsbrevet och registreringsbeviset ligger i handskfacket.
  • Gör en plan för hur långt ni är beredda att köra varje dag innan ni ska övernatta. Det brukar vara bra att inte sätta ett alltför pressat tidsschema, det är trots allt semester och det kan vara mycket trafik eller vägarbeten som saktar ner. Ofta kommer ni också att hitta trevliga ställen under vägen där ni vill stanna en stund, så var inte alltför tidsoptimistiska. 
  • Stanna med jämna mellanrum under vägen så att du kan vila ögonen och huvudet lite grand. Turas helst om vid ratten, och vid minsta tecken på trötthet är det bra att ta en bensträckare - trötthet är lika farligt som berusning när vi kör.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.064