23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Transportstyrelsen står fast vid sitt beslut

| Medlemsnyhet | Företag Däckbranschen Sverige AB

Transportstyrelsen har den 16 mars 2021 meddelat att man står fast vid sitt beslut att inte förlänga vårens skiftesperiod på samma sätt som 2020. Med anledning av beslutet går representanter från branschen ut i ett gemensamt uttalande.

Däckbranschen och Motorbranschen har i ett öppet brev den 2 mars 2021 krävt anpassningar i regelverket med hänvisning till såväl Covid-pandemin som underliggande orimligheter gällande skiftestiderna. Trots det står  Transportstyrelsen fast vid sitt beslut att inte göra ett undantag i år, som man gjorde 2020.  Ett beslut som tas emot av branschen med stor besvikelse! 

Delar av uttalandet: 

Beslutet visar brist på förståelse för verkligheten ute på de hjulskiftande verkstäderna som riskerar att drabba konsumenter både vad gäller trafiksäkerhet, men även risk för böter då branschen med de Covid-restriktioner som finns inte hinner skifta hjul inom lagstadgad tid.

Branschen har ett enormt ansvar för att landets fordon är säkra att framföras på vägarna i det att däcken står för en mycket avgörande del av fordonets manöverförmåga. Undertecknarna till detta uttalande representerar tusentals kvalificerade däckmontörer som alla känner ett ansvar för att konsumenten ska känna sig trygg. För att vara säker på vägarna behöver man ha rätt däck till rätt väder, bra skick på däcken och kvalitetssäkrad montering.

Transportstyrelsens besked slår undan benen på det goda arbete som genomförs runt om i landet.

Läs hela uttalandet här! 

Läs det öppna brevet här! 

Uttalandet undertecknas av: Däckspecialisternas Riksförbund (DRF), Däckbranschen Sverige AB, Motorbranschens Riksförbund (MRF), Däckia AB, Vianor AB, Däckpartner AB, Euromaster AB, Kransens Gummi AB, Däckteam i Sverige AB och Firststop Sweden. 

 

 

Medlemsnyhet

Företag
Däckbranschen Sverige AB

Box 124
185 22 Vaxholm
Sverige
Däckbranschen Sverige AB

Sänd till en kollega

0.079