23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Använd VPN för att hyra bil billigare

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Alla som har en bil vet att det ibland finns tillfällen när man kan behöva en hyrbil. Vad många inte vet är att priserna för att hyra bil kan variera beroende på var man befinner sig när man vill hyra bilen.

Det kan till exempel vara dyrare för den som befinner sig nära biluthyrningen att hyra, eftersom det är stor chans att man väljer den uthyrning som ligger närmast. 

Den biluthyrning du surfar in på hämtar information från din uppkoppling om var du befinner dig någonstans, och därefter baseras priset utifrån din geografiska plats. Med det sagt är det absolut inte alla biluthyrare som fungerar på detta vis, men tillräckligt många för att det ska löna sig att ha möjlighet att “byta plats” med hjälp av ett VPN. Om du inte har någon VPN-anslutning sedan tidigare kan du använda dig av en kostnadsfri provperiod med VPN för att testa om detta verkar vara något för dig.

Så fungerar det att byta plats med VPN 

Befinner man sig långt ifrån biluthyrningen kommer det med stor sannolikhet finnas fler konkurrenter inom en relativt likvärdig avståndsradie – något som minskar chanserna för en dyrare firma att få sin bil uthyrd. Därmed sänker de då också priset. 

Som de flesta har koll på idag brukar ens nuvarande plats anges automatiskt när man surfar. För att komma undan detta, eller för att kunna justera så att det ser ut som att man surfar från någon annan plats kan man använda sig av VPN – något som många idag också gör för att få möjlighet att hyra bil billigare. 

Om du känner att en VPN-anslutning är något du vill fortsätta nyttja kommer priset för detta att variera, beroende på hur lång tid du väljer att teckna ditt abonnemang. Ju längre tid du tecknar dig för, desto billigare kommer det bli. För den som känner att det känns onödigt att teckna upp sig på ett långt abonnemang bara för att hyra bil billigare vid enstaka tillfällen är det givetvis inte bara för detta som en VPN-anslutning kan vara bra att ha.

Vad kan en VPN-anslutning vara bra för? 

En VPN-anslutning kan vara bra för många saker. Till exempel blir ditt surfande avsevärt mer privat, eftersom den sida du besöker inte kan hämta hem några uppgifter om dig – något som den annars kommer göra per automatik i samband med att du godkänner cookies. 

När du surfar via en VPN-anslutning kommer all den information du skickar hela tiden vara krypterad. Det innebär att ingen utomstående kan ta del av din information och det är inte möjligt att “tjuvlyssna” på den data du skickar.

Du kan med hjälp av en VPN-anslutning också komma in på sidor som du annars skulle bli nekad inträde till på grund av att du surfar från en svensk IP-adress. Detta är något som kallas för geoblockering och har – precis som med biluthyrningen – att göra med att mottagaren spårar varifrån du surfar. Eftersom du med hjälp av din VPN-anslutning kan ställa in så att det för mottagaren ser ut som att du surfar från någon annan plats än den du faktiskt surfar från, kan du därmed besöka precis vilka sidor du vill med hjälp av denna.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.046