23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Uppgradera bilen - så här gör du!

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Vår bil är så mycket mer än bara ett transportmedel.

Det kan vara vårt andra kontor där vi jobbar med mobilen eller datorn när det behövs, det kan vara en provisorisk lunchrestaurang eller en fikaplats, och till och med ett ställe där vi umgås med vår familj. Den ska ta oss till och från jobbet, klara veckohandlingen, packningen till sommarstugan och resväskorna när vi åker på bilsemester. 

Med tanke på hur många saker vi använder bilen till borde vi verkligen ta väl hand om den - antingen för att den ska hålla sig i ett så bra skick för våra behov så länge som möjligt, eller för att andrahandsvärdet ska bli bra vid en försäljning. Oavsett vilka avsikter du har med din bil för den närmaste tiden kan det vara en bra idé att uppgradera den lite, och här kommer några bra tips på hur du enklast kan gå tillväga.

Problem: lacken börjar bli matt eller har repor och andra skavanker.
Lösning: om lacken är i ett bra skick, men den har tappat glansen, är det lätt att åtgärda genom att polera den. Ytliga repor kommer oftast att försvinna när du polerar, men om det handlar om en djupare repa eller buckla bör du anlita ett proffs för att fixa det. Andra saker som är lätta att göra själv som verkligen ger bilen ett lyft är att uppgradera plasten med en plastrengörare och polera matta strålkastare. Om det är en blinkers eller baklykta det handlar om är de så pass billiga så att det knappast lönar sig att fixa till dem - det är smartare att köpa nya.

Problem: du är orolig för att inredningen snabbt ska bli sliten.
Lösning: det enklaste och smidigaste sättet att ta hand om inredningen är att hålla efter dina bilmattor. Glöm modellerna som påstår att de passar till alla bilar, för en billig penning kan du köpa skräddarsydda varianter till just din bilmodell på nätet. De finns i olika kvaliteter och i en mängd olika färger så att du kan få bilmattor som perfekt matchar inredningen i din bil.

Problem: bilens teknologi kan inte mäta sig med nya modeller.
Lösning: det finns gott om små gadgets du själv kan installera som gör din bil likvärdig med de nya. Praktiska saker som även höjer värdet på din bil är framförallt:

1) Döda vinkeln-kamera. En teknologi som visat sig oerhört värdefull för säkerheten, och är standard i många nya bilmodeller. Dock ovanligt i de äldre.

2) Parkeringssensorer, i synnerhet i större bilmodeller. Det är inte alltid enkelt att parkera i tajta utrymmen, och det är ett vanligt sätt att repa bilen. Dessa sensorer är ett mycket omtyckt tillval i nya bilar.  

3) En musikanläggning med bluetooth. Ett mycket praktiskt sätt att kunna hantera både musik och samtal utan att släppa ratten. 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063