23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Elektrisk världspremiär i Rally

| Medlemsnyhet | Företag TotalEnergies Marketing Sweden AB

Världspremiären för el-drivna rally bilar gick nyligen av stapeln i Tyskland och det var en premiär, som gav mersmak för motorsportsfantaster.

Framtidens motorsport är äntligen här. Hur det kommer att bli, fick vi ett smakprov på i världspremiären med eldrivna rally bilar i ADAC Opel e-Rally Cup, som avhölls den 14.e juni i Rüsselsheim, Tyskland. De som var där fick uppleva tjutande däck, vilda omkörningar och gastkramande dueller mellan förare i världsklass. Med andra ord, framtiden ser ljus ut för motorsport i allmänhet och rally i synnerhet. Nu kan vi äntligen säga farväl till smutsiga avgaser och en tråkig klimatpåverkan.

Bland debutanterna i det färgstarka startfältet fanns ett namn som stack ut, Timo Scheider. Den dubbla DTM-mästaren och tidigare Opel-föraren kände sig snart hemma i sin nya miljö. Med hjälp av sin medförare Tobias Braun, klättrade 42-årige Timo Scheider längre och längre fram i placeringarna för att till slut, avsluta på en imponerande femteplats.

"Detta resultat och mitt första rally med en el-driven bil överträffade mina förväntningar", strålade Scheider, som vann den totala segern under 2003 Nürburgring 24 timmar tillsammans med Marcel Tiemann, Manuel Reuter och Volker Strycek i Opel Astra V8 Coupé. ”Det verkligen en positiv upplevelse. Corsa-e Rally är en fantastisk bil som jag redan från början kände att jag kunde lita på vilket gav mig självförtroende. För varje kilometer blev jag mer bekväm med att köra på tempotoner, men ska jag vara ärlig, hade jag aldrig förväntat mig en femte plats! ”

Franskmännen Laurent Pellier och hans medförare Thierry Salva, från Saintéloc Racing, avgick med segern i den här första deltävlingen. Nästa deltävling avhålls den 7 augusti på “ADAC Holsten Rallye”.

Läs mer om premiären här

 

Medlemsnyhet

Företag
TotalEnergies Marketing Sweden AB

Box 50326
202 13 Malmö
Sverige
TotalEnergies Marketing Sweden AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.094