23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny packning till Vindrutereparationsverktyget MegaVac

En ny packning som sitter mellan injektorn och glaset för att täta bättre och eliminera hårda tryck mot glaset som kan spräcka upp skadan ytterligare vid reparation.

I många år har vi noterat att flera användare av vindrutereparationsverktyg gjorda utav metall råkat ut för små missöden där glaset spruckit upp mer vid monteringen mot glaset och i vissa fall då de har börjat fylla skadan med lagningsresin.

Då vi började med våra konstruktioner så designade vi vårt verktyg för att minska risken med att kunna gå djupare ner med verktyget än glasets ytan skulle tillåta. Varför göra ett verktyg som skulle bottna på insidan om vindrutan när du endast behöver nå utsidan av glaset? 

Efter vi släppte den designen eliminerade vi ca 80% av dessa problem. Men fortfarande fanns en viss procent kvar som oftast handlade om en sista finkänligheten som reparatörerna behövde lära sig.

Men fortfarande hörde vi fall där problemet upprepade sig då o då. Efter lite funderade och mycket exprimenterande med olika material och tjocklekar fastnade vi tillslut för detta silikonmaterial som vi idag tillverkar bl.a. i en speciell temperatur för att få fram rätt hårdhet.

Nu kan vi utan vidare säga att vi tagit bort ytterligare 10% av risken att glaset ska spräckas ytterligare vid reparationen. 100% är nog näst intill omöjligt att uppnå då det i vissa fall handlar om extrema temperaturskillnader som kan påverka att minsta lilla spänning frigörs och skadan spricker vidare. I dessa fall måste reparatören ta in bilen i normala temperaturförhållanden och sakta låta glaset få tillbaks idealtemperaturen för reparation. 

En ytterligare fördel med denna mjukare packning är att nu pressar inte packningen ihop det skadade glaset lika hårt vilket täpper för kanalerna som ska leda ut lagningsresinet ända ut till sprickspetsarna. 

Vid beställning, uppge Art.nr: SD20613

Dessa utvändiga packningar passar även flera injektorer på marknaden, bl.a. GlasWeld  

 

 

 

 

 

 

 

      

Autoglass Restore Sverige AB
Östra Vagngatan 8 D
702 27 Örebro
Örebro kommun
Sverige
VAT nummer: SE559028978001

Kontaktperson

Håkan Rönnholm
hakan@bilrutan.com

Sänd till en kollega

0.047