23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Feltankning - Bensin i Dieseltanken

| Medlemsnyhet | Företag Bluechem Sweden AB

Ett vanligt förekommande problem är feltankning med bensin i dieseltanken, ett misstag som kan vara väldigt kostsamt. Men en billig effektiv lösning finns!

Vi har nog alla hört om någon som tankat fel bränsle på macken och alla de bekymmer det medfört. Kanske till och med har gjort misstaget själva?

Pratar man med Bensinstationspersonal, Bärgningskår, Verkstäder och inte minst Försäkringsbolag så är det ett väldigt vanlig förekommande bekymmer som ofta kostar höga självrisker för bilägaren och enorma utgifter för försäkringsbolagen.

Det är inte ovanligt att verkstäder demonterar bränslesystemet-spridare och göra en manuell rengöring, det är heller inte ovanligt att det sker spridarbyte på fordonet till kostnad av många tusentals kronor.

Sedan finns det en förstahandsåtgärd som många verkstäder använder sig av. Det är rengöring med additiv. Vilket fungerar i de flesta fall och då blir den totala kostnaden för bilägaren betydligt mindre än kostnaden i en normal självrisk till försäkringsbolaget.

En enkel och smidig lösning är PROTEC´s högsmörjande rengöringsprodukt P1241 Diesel System Super Clean. Normalt sett är det en väldigt effektiv dieselsystemsrengörare för att smörja bränslepumpen och hela systemet, binda kondensvatten samt rengöra från tank till spridare för att få optimal spridarbild och med det optimal bränsleförbrukning.

Men fungerar även utmärkt som systemrengörare vid feltankning.

Åtgärd vid feltankning med bensin i dieseltanken:

  • Sug ur så mycket bensin som möjligt ur tanken.
  • Sitter bränslefiltret bra till så kan det fyllas med Diesel System Super Clean.
  • Häll också en burk i tanken tillsammans med några liter diesel.
  • Kör startmotorn så att medlet drar in i hela systemet.
  • Vänta några minuter och starta sedan bilen.

Normalt sett så fungerar denna lösning alldeles utmärkt.

En verkstad som på ett så kostnadseffektivt sätt löser ett stort bekymmer för bilägare har en väldigt nöjd kund, och nöjda kunder kommer oftast tillbaka.

För ytterligare information se länken till vår Produkt & Informationshandbok

Medlemsnyhet

Företag
Bluechem Sweden AB

Askims verkstadsväg 14
436 34 Askim
Sverige
Bluechem Sweden AB

Bilder och video

P1241

Sänd till en kollega

0.079