23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

”Allt har funkat klockrent!”

| Medlemsnyhet | Företag Bolest

Så säger Magnus Flach på Proplate i Oxelösund. De har en 59 000 kvadratmeter stor anläggning som producerar monteringsfärdiga ståldetaljer till flera världsledande företag. Däribland lyftkransmärket Liebherr.

De gör också fundament till vindkraftverk för att dessa ska kunna stå stadigt oavsett påfrestningar.

Vi träffar Magnus Flach som är underhållsansvarig. Proplate har en lackeringsavdelning som man kontinuerligt utvecklar och utvidgar.

– Vi har byggt om en lackbox per år de senaste åren och nu i år blev den tredje av totalt fyra lackboxar klar, berättar Magnus. Den tidigare leverantören valde att ha utluften genom galler i golven, men det visade sig inte inte vara den mest optimala lösningen. Det blev ofta stopp på grund av slagg och när och när det var dags för rengöring gick filtren lätt sönder. Därför har vi valt en annan modell. Idag har vi utluften på väggarna nere i golvhöjd och därmed slipper vi tidigare problem. Vi slipper också skicka gallren på bränning för att få dem rena från färg.

Det är en tydligt nöjd underhållsansvarig vi talar med och det har han all anledning att vara för detta är numera en anläggning som klarar det tuffa klimat som en tung industriverkstad är.

Läs hela reportaget och se fler bilder från anläggningen här:  https://www.bolest.se/allt-har-funkat-klockrent/

Medlemsnyhet

Företag
Bolest

Kardanvägen 5
432 32 Varberg
Sverige
Bolest

Sänd till en kollega

0.062