23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Brigade Sidescan® Predict beräknar risken för kollision

| Medlemsnyhet | Företag Ferdfelt Trading AB

Sidescan®Predict är unikt på marknaden och har designats och utvecklats av Brigade från idé till produktion. Det är en av de mest tekniskt sett sofistikerade produkter från Brigade. 

Lastbilar utgör en oproportionerlig risk för både fotgängare och cyklister med kollisioner som involverar ett stort fordon och är mycket mer dödliga än de som involverar en bil. Många kollisioner mellan cyklister och lastbilar uppstår på grund av att föraren har begränsad direkt sikt (förmågan att se vad som finns utanför hytten utan att använda indirekta hjälpmedel med speglar eller kameror).

Detekteringssystem har hjälpt till att göra både förare och utsatta trafikanter medvetna om varandras närhet, dock varnar nuvarande system endast föraren om närvaron av ett föremål, även om det inte finns någon risk för en kollision. Detta kan resultera i falska larm, vilket leder till att föraren vänjer sig vid varningen och potentiellt göra detektionssystemet ineffektivt.

Vi är glada över att lansera Brigade Sidescan®Predict - som är nästa generations sidodetektionssensorsystem, designat för att undvika kollision mellan fordon, föremål och utsatta trafikanter.

Med hjälp av ultraljudsteknik förutsäger detta intelligenta system om en kollision sannolikt kommer att inträffa. Genom att analysera data som hastighet, riktning och acceleration för både fordonet och detekterade objekt, och skilja mellan statiska och rörliga objekt, bedömer Sidescan®Predict algoritmen risken och beräknar sannolikheten för en kollision.

Sidescan®Predict är lämplig för vänster eller höger sida av fordonet och uppmärksammar omedelbart föraren på potentiella faror via ett flerstegs visuellt och akustiskt varningssystem i hytten, beroende på hur brådskande situationen är - vilket minimerar antalet hörbara varningar och minska falsklarm.

Systemet är designat för fordon med stel kaross och består av sex ultraljudsensorer monterade längs sidan av fordonet för att öka säkerheten vid svängning eller låghastighetsmanövrering.

Sidescan®Predict upptäcker objekt i den döda vinkeln, där cyklister eller andra VRU:er annars kan gå oupptäckta. Varje sensor har en maximal detekteringsradie på 2,5 meter.

För mer information, kontakta Agneta Ferdfelt, agneta@ferdfelt.se eller 076-8684840 eller på 08-7493550

Se mer på https://brigade-electronics.com/products/ultrasonic-obstacle-detection/sidescanpredict/ 

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Ferdfelt Trading AB

Albybergsringen 116
137 69 Haninge
Sverige
Ferdfelt Trading AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.062