23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Var tredje personbil underkänd 2021

| Medlemsnyhet | Företag SUN Maskin & Service AB

Av de närmare en miljon personbilar som Bilprovningen kontrollbesiktade under 2021 underkändes var tredje bil.

Högsta andelen underkända personbilar hade Värmlands län med 40,3 procent. Lägsta andelen underkända hade Västmanlands län med 30,2 procent.

Var femte personbil (21,1%) underkändes med krav på efterkontroll. Den vanligaste orsaken till detta var anmärkningar på komponenter i bromssystemet. Främst sågs ojämn bromsverkan, brister i komponenter som tillhör hjulbromsen (bromsskivor, bromsbelägg), otillräcklig bromsverkan på parkeringsbromsen och skadade bromsledningar.

Under pandemin har många föredragit att ta bilen framför att åka kollektivt. Med allt fler fordon på vägarna med allvarliga brister, i kombination med vårt nordliga väglag, finns det all anledning för oss att uppmärksamma problemet.

Vi har ett stor utbud av testutrustning till besiktiningbranschen för både personbilar och tunga fordon. Välkommen in på vår webbplats och se våra bromsprovare till exempel.

Som leverantör av testutrustning är vi måna om en positiv utveckling. Glädjande är ändå att 2021 års siffror är något bättre än 2020. Då var 34,7 procent underkända.

Läs hela rapporten från Bilprovningen här.

 

SUN Maskin & Service AB | info@sunmaskin.se | 054 - 85 00 75 | www.sunmaskin.se

Medlemsnyhet

Företag
SUN Maskin & Service AB

Lovartsgatan 8
652 21 Karlstad
Sverige
SUN Maskin & Service AB

Sänd till en kollega

0.127