23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Drivknutar till Porsche 911 SC, Carrera RS och 930 Turbo

| Medlemsnyhet | Företag Drivledens Bildelar i Helsingborg

Drivknuten.se, som är specialister på delar för drivlinan, har plockat fram två olika inre drivknutar beroende på ändamål till Porsche 911. Den ena är en standardknut och den andra är en förstärkt variant för racing.

Det är inte så ofta det dyker upp nya produkter till äldre bilmodeller, om det inte handlar om klassiska bilar vill säga. Just Porsche 911 SC, Carrera RS och 930 Turbo lär väl sägas kvala in i den exklusiva skaran av klassiska ovärderliga bilar. 

Så det är just till de klassiska Porsche modellerna från 1972-1987 som Drivknuten.se plockat fram två inre drivknutar som i grunden är identiska. Den ena är i standardutförande medan den andra är tillverkad i ett förstärkt speciallegerat stål helt byggd för banracing. Största skillnaden ligger i vikten som är högre på den förstärkta knuten, men också i det spelet i knuten då toleranserna är betydligt större på banracingknuten för att klara högre värme utan att bli för tight.

Utöver Porsche så passar dessa drivknutar även till en del klassiska modeller som Lamborghini Miura och Bizzarini, även om dessa har fyra bultar och två stift istället för sex bultar, men bultdelningen är densamma då det bara är kåpan vid damasken som skiljer.

Den nya inre drivknuten i standardutförande heter  EDI6062P och har ett pris på 1192 kr exkl moms före verkstadsrabatt. Den förstärkta drivknuten har ett pris på 3432 exkl. moms före verkstadsrabatt.

Länk till den inre drivknuten till Porsche: EDI6062P

Länk till den inre drivknuten till Porsche för motorsport: EDI6062PRX

Medlemsnyhet

Företag
Drivledens Bildelar i Helsingborg

Fornminnesgatan 4
253 68 Helsingborg
Sverige
Drivledens Bildelar i Helsingborg

Sänd till en kollega

0.078