23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Partikelfilterrengöring utan demontering av filter

| Medlemsnyhet | Företag Bluechem Sweden AB

P2985 DPF/Catalyst Cleaner rengör partikelfilter och katalysatorer utan dyrbar demontering och monteringstid. En väldigt kostnadseffektiva lösningen för rengöring av partikelfilter.

Ett växande bekymmer är skitiga och igensatta partikelfilter på dieselbilar.

Orsaken till detta beror oftast på Sveriges dåliga dieselkvalité, felatigt körsätt och det Nordiska klimatet. Vad menas då med detta?

Felet är sällan partikelfiltret utan det är en konsekvens av annat fel på bilen.

På grund av dålig kvalité på bränslet så blir förbränningen inte som man önskar utan bränslerester förflyttas ner i oljesystemet och gör så att kolvringarna förlorar sin flexibilitet vilket i sin tur gör att olja kommer upp i förbränningsrumet. Dessa oljesrester skall sedan transporteras ut genom bilens avggassystem där de fastnar i Partikelfilter, Katalysator och EGR ventiler. Man kan säga att filtren här gör sitt jobb.

Men...tack vare att det idag körs mycket dieselbilar helt felaktigt. Som i stortstadsregioner där det är mycket köbildning, körsträckorna blir korta. Samt att många idag inte kör sina dieslebilar under längre tid så att  regenerering startar (Fordonets eget rengöringssystem av filter).

I Norden har vi mycket varierande klimat, i princip så kan vi ha -25 grader i Norr och plusgrader i söder samma dag och samma tid. Detta ställer höga krav på oljan som används i bilen.  Felaktig olja påverkar  också bilens avgasfilter. Kalla nätter och varmare dagar skapar mycket kondensvatten i tanken som direkt påverkar förbränningen och de konsekvenser det ger för bilens prestanda.

Olja, Bränsle, Luft hänger ihop. Fungerar inte dessa system som de ska så är en av konsekvenserna igensatta partikelfilter.  Är man sedan medveten om att det körs bara kortare sträckor och dieselbilen aldrig belastas regelbundet under en längre tid (minst 30 minuter) så bilens rengöringssystem startar så återkommer bekymmer med igensatta filter relativt snabbt.

Men som sagt, det är inte partikelfiltret som är felet på bilen utan det är bara en konsekvens.

Har filter bilvit igensatta så måste de rengöras och då är P2985 DPF/Catalyst Cleaner en utmärkt och väldigt enkel och kostnadseffektiv lösning där man gör rent även hårt nedsmutsade  filter utan demontering . (Läs mer i bifogat produktblad). Används när bilens varningslampa signalerar för fullt filter eller om bilen gått in i nödprogrammet.

Om verkstaden gör rent filter eller sätter dit nya, oavsett  så kommer snart varningslampor om fulla filter singnalera igen om inte källan till problemen åtgärdas.

Läs mer om detta i tidigare nyhetsinlägg från Bluechem Sweden AB.

Motorsystemsrengöring (Invändig Motorrengöring, Varför?)

Bränslesystemsrengöring (Vem vill minska bränsleförbrukningen?)

 

Medlemsnyhet

Företag
Bluechem Sweden AB

Askims verkstadsväg 14
436 34 Askim
Sverige
Bluechem Sweden AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.11