23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ny serie EGR-ventiler utökar NGK SPARK PLUGs utbud på efterm

| Medlemsnyhet | Företag NGK Spark Plug Europe GmbH

NGK SPARK PLUG som är världsledande inom tändteknik och sensorer lanserar nu flera olika EGR-ventiler under sitt märke NTK Vehicle Electronics. Lanseringen kommer att ske stegvis under sammanlagt tre år.

NTK VEHICLE ELECTRONICS UTÖKAR EFTERMARKNADSUTBUDET MED EN NY SERIE EGR-VENTILER

// RATINGEN den 18 februari 2022


NGK SPARK PLUG som är världsledande inom tändteknik och sensorer lanserar nu flera olika EGR-ventiler under sitt märke NTK Vehicle Electronics. Lanseringen kommer att ske stegvis under sammanlagt tre år. Kvalitetsmässigt matchar ventilerna gott och väl OE-motsvarigheterna och målsättningen är att vid slutet av lanseringsperioden tillgodose behoven hos 153 miljoner bilägare i Europa, Mellanöstern och Afrika. Denna satsning är ett led i att ytterligare stärka företagets eftermarknadsutbud och ge kunderna möjlighet att köpa alla sensorrelaterade komponenter till bilen på ett och samma ställe.

Den nya serien håller samma höga kvalitet som NGK SPARK PLUGs produkter är kända för och ger utsläppsvärden som uppfyller de europeiska utsläppsnormerna och ligger på samma nivå som de OE-komponenter de ersätter. Detta säkerställs genom att alla referensnummer måste bli godkända i extremt krävande tester. Bland annat testas förmågan att stå emot termisk chock vid temperaturer mellan -40 °C och 150 °C. Dessutom testas ventil, hålrum och kylläckage, samt elektrisk resistans och livslängd. Förpackningen innehåller samma typ av tillbehör som till OE-komponenten, till exempel packningar och O-ringar. Den smarta förpackningen skyddar ventilen väl, är tydligt märkt, underlättar lagerhantering, kontroll och skanning och bidrar till ökad säkerhet.

”Genom den kommande lanseringen av våra nya EGR-ventiler förbättrar vi ytterligare en gång det redan breda utbudet och förenklar tillvaron för våra eftermarknadskunder genom att ge dem mer att välja på”, konstaterar Frank Massia, Director Marketing Aftermarket EMEA NGK SPARK PLUG EUROPE GmbH. ”En serie EGR-ventiler är något marknaden efterfrågan i många år. Nu tillgodoser vi detta önskemål med råge så att våra lojala kunder kan köpa all fordonselektronik de behöver på ett och samma ställe.”

Den viktigaste funktionen som avgasåterföringssystemet (EGR) har är att minska mängden kväveoxid (NOx) som uppstår under förbränningen. NOx bildas när höga förbränningstemperaturer gör att kväve och syre i luft- och bränsleblandningen kan förenas. Det finns tre olika typer av EGR-ventiler – pneumatiska, elektriska och elektriska med kylare – samtliga fungerar så att de tar avgaser från avgasgrenröret och återför dessa till insugsgrenröret och blandar dem med frisk luft.

EGR-ventilerna uppfanns redan i början av 70-talet. I Europa började de användas på 90-talet för att bilarna skulle uppfylla kraven i utsläppsstandarden ”Euro 1”. Idag är alla dieselbilar utrustade med EGR-ventiler. Däremot är det endast 30 % av bensinbilarna som har EGR-ventiler. I många nya modeller kommer det rentav att finnas två slags avgasåterföring (lågtryck och högtryck), vilket innebär att reservdelsmarknaden för dessa typer av ventiler med all sannolikhet kommer att växa i takt med att efterfrågan ökar.

Inom loppet av en treårsperiod introducerar NGK SPARK PLUG sin EGR-ventilserie i tre etapper. Längre fram planeras även en fjärde etapp som framförallt är inriktad på att optimera utbudet.

●        Etapp 1 inleds under 2022 och innebär att 84 referensnummer lanseras. Dessa täcker in 125 miljoner bilar som rullar på vägarna i EMEA-området, alltså Europa, Mellanöstern och Afrika.

●        Etapp 2 sker under 2023 och då lanseras ytterligare 46 referensnummer, att hela utbudet omfattar 130 artiklar och täcker 132 miljoner bilar.

●        Etapp 3 äger rum under 2024. Då kompletteras utbudet med ytterligare 40 referensnummer, vilket innebär totalt 170 artiklar som passar i sammanlagt 153 miljoner bilar.

●        Etapp 4 går av stapeln 2025 och är inriktad på att konsolidera utbudet och identifiera nya lagerhållningsenheter (SKU:er). Enligt beräkningen kommer drygt 75 % marknaden för diesel- och bensinbilar att omfattas vid det här laget.

NTK kommer att tillhandahålla ett stort serviceutbud för den nya EGR-serien. Bland annat i form av lokala distributörer och premiumservice. På dokumentationssidan kommer kunderna att kunna söka efter ett visst referensnummer i NGK SPARK PLUGs ”Reservdelssökare”, ”TecDoc” och ”Katalog” (både som PDF och i Excel-format). Kunderna kommer också att få tillgång till instruktionsvideor med utförlig information om hur EGR-ventilerna fungerar och hur de installeras. Mer information finns på www.ngkntk.com.

 

Slut

Antal ord: 679

 

Information till utgivare

Om NGK SPARK PLUG:

I världen: NGK SPARK PLUG är en av världens ledande tillverkare av tändkomponenter till fordonsindustrin och av teknisk keramik till flera olika branscher. Moderbolagets huvudkontor ligger i Nagoya i Japan och koncernen har försäljningskontor och produktionsanläggningar över hela världen. På fordonssidan har företaget specialiserat sig på tändnings- och sensorteknik och levererar OE-produkter till kunder världen över. För eftermarknaden består produktsortimentet av tändstift, glödstift, tändspolar och kablar under märket NGK Ignition Parts. Under märket NTK Vehicle Electronics erbjuder företaget lambdasonder (inklusive NOx-sensorer), avgastemperatursensorer (EGTS), MAF-sensorer (luftmängdmätare) och MAP-sensorer (lufttryckmätare), liksom sensorer för motorvarvtal och positionsangivelse (ESPS). Affärsområdena fordonskomponenter och teknisk keramik sysselsätter idag cirka 16 400 anställda och genererar en total omsättning på cirka 3,7 miljarder euro. NGK SPARK PLUGs försäljning i Europa, Mellanöstern och Afrika står för 32 % av deras globala omsättning. NGK SPARK PLUG verkar på alla kontinenter, och i koncernen ingår totalt 60 företag, 35 produktionsanläggningar, fem teknikcenter och tre utvecklingslaboratorier.

 

Eftermarknad EMEA: Sedan NGK SPARK PLUG på 70-talet breddade sitt utbud från endast motorcykelkomponenter till att även omfatta bilindustrin, har man upplevt stor tillväxt på eftermarknadsområdet. Tack vare ett outtröttligt engagemang för kvalitet, teknikutveckling och FoU har företaget etablerat sig som världsledare inom tändstift och lambdasonder och är en stor leverantör av glödstift, tändspolar och tändkablar samt olika typer av sensorer. NGK SPARK PLUGs regionhuvudkontor är beläget i tyska Ratingen och servar eftermarknaden i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA). Koncernen har sex regionala företag med över 1 000 anställda i EMEA-regionen, samt två produktionsanläggningar i Frankrike och Sydafrika och ett tekniskt center i Tyskland.

 

För mer information, gå in på: http://www.ngkntk.com/

 

För mer information, kontakta:

Mikael Lyckberg, Area Manager Nordics, NGK SPARK PLUG EUROPE GmbH
Harkortstr. 41, 40880 Ratingen, Tyskland, AG Düsseldorf HRB 43118
Tel: +46 (0)70 674 66 20   E-post: m_lyckberg@ngkntk.se

 

Använd följande uppgifter för SEO när artikeln laddas upp till webbplatsen:

SEO-rubrik: EGR-ventil stärker företagets eftermarknadsutbud.

(Meta)beskrivning: Ny serie EGR-ventiler utökar NGK SPARK PLUGs utbud på eftermarknadssidan. Under tre år kommer 170 referensnummer kommer att introduceras för att slutligen täcka in 150 miljoner bilar i Europa, Mellanöstern och Afrika.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
NGK Spark Plug Europe GmbH

Harkortstrasse 41
40880 Ratingen
Tyskland
NGK Spark Plug Europe GmbH

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.094