23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

"Det svarta guldet"

| Medlemsnyhet | Företag Däckbranschen Sverige AB

I Däckpodden som ges ut av tidningen Däcksnack berättar Svensk Däckåtervinnings vd Fredrik Ardefors om den nya världsledande däckåtervinningsorganisationen och hur uttjänta däck kan ses som en guldgruva.

– I den nya återvinningsorganisationen ”SDAB 2.0” kommer vi bland annat att bygga egna återvinningsanläggningar på flera platser i Sverige, göra nya transportupphandlingar och ändra logistiken kring däckhämtning, med möjlighet att beställa hämtning via en skräddarsydd app, säger Fredrik Ardefors

Svensk Däckåtervinning AB har ansvarat för koordinering av Sveriges däckåtervinning sedan producentansvaret för däck infördes 1994. Målet är att så mycket som möjligt av de däck som tjänas ut i Sverige varje år kommer till ny nytta i tillämpningar som gynnar både människa och natur på bästa sätt. 

Fram till i dag har verksamheten anlitat en totalentreprenör för den fysiska hanteringen, återvinning och avsättning av återvunnen råvara. När de nu tar över i egen regi får de en ökad rådighet över däckåtervinningen, vilket skapar stora möjligheter för däckmaterial att användas i nya materialåtervinnande tillämpningar och till nya produkter.

– Det här arbetet är det ojämförligt mest händelserika som har hänt svensk däckåtervinning sedan starten 1994. Uttjänta däck är en guldgruva som skapar otroliga möjligheter. Det finns nästan inga gränser för vad materialet kan användas till, säger Fredrik Ardefors.

I Däckpodden berättar Fredrik Ardefors mer om den nya återvinningsorganisationen, vilka produkter materialet kan och skulle kunna användas till och hur materialet ska komma samhället bättre till nytta i framtiden.

Ta del av avsnittet  "Det svarta guldet" här. 

Referat: Tidningen Däcksnack 

Medlemsnyhet

Företag
Däckbranschen Sverige AB

Box 124
185 22 Vaxholm
Sverige
Däckbranschen Sverige AB

Sänd till en kollega

0.125