23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Varför Ferrari väljer DENSOs hybridtorkarblad

Ferrari står för några av de mest legendariska bilmodellerna i historien, och är ett varumärke som i praktiken symboliserar prestanda och passion mer än någon annan i vilken bransch som helst.

Genom att nämna ordet ”Ferrari” räcker för att väcka vördnad och respekt hos otaliga konsumenter.

Detta rykte får man inte av en slump. Under sina 80 år har Ferraris prestationer inom fordonsdesign, tillverkningskvalitet och banracing på elitnivå varit bortom all jämförelse. Från sin första Ferraribil som bar dess märke 1947, via sina 16 konstruktörsmästerskap i Formel 1, till dess moderna serie av superbilar, har Ferrari byggt upp ett arv av att bara producera det bästa. 


Det betyder att varje del av en Ferrari är den bästa. Ferrari tillämpar utförliga och kompromisslösa kvalitetsstandarder på alla aspekter av sina fordon, från väsentliga delar ner till smådetaljer i inredningen. När Ferrari väljer en leverantör beror det på att den leverantören har konsekvent bevisat att de uppfyller de högsta kvalitetskraven. 


Ett 16-årigt samarbete 
Sedan 2004 har Ferrari valt DENSO som leverantör av torkarblad till ett antal modeller i sitt sortiment. Samarbetet började med Ferrari 612 Scaglietti, en fyrsitsig bil designad för att erbjuda det bästa av två världar: sportbilsprestanda med en familjevänlig design. Den ersatte den mindre Ferrari 456 och sågs som ett steg framåt för kvalitet och tillförlitlighet in konstruktion. Dessutom vare dess accelereration från 0-100 km/h endast 4,2 sekunder, vilket gör den till en av de snabbaste fyrsitsiga bilar som någonsin tillverkats vid den tidpunkten. 

Efter att framgångsrikt ha tillhandahållit hybridtorkarblad till Scaglietti, anlitades DENSO:s talanger igen två år senare. Denna gång handlade det om Ferrari 599 GTB. 599 GTB var direkt en modern klassiker, och blev den mest kraftfulla produktionsbil Ferrari hade tillverkat vid den tiden. Detta tack vare en 6,0-litersmotor som producerade häpnadsväckande 612 hk och möjliggör acceleration från 0-100 km/h på bara 3,7 sekunder. DENSO:s hybridtorkarblad kunde inte bara ses på denna modell, utan också på 599 GTO-varianten som släpptes 2010. 
 
Under det följande decenniet utvecklade Ferrari sina flaggskeppsbilar till nyare modeller. Scaglietti blev FF, som återigen satte en ny standard som världens snabbaste fyrsitsiga landsvägsbil. Och 599 GTB blev den prisbelönta F12 Berlinetta, som ofta förekommer i listor över de bästa Ferrari-tillverkade bilarna genom tiderna, delvis tack vare utbudet av Formel 1-inspirerade teknologier som den anammade. En sak som inte förändrades: DENSO Hybrid torkarblad används fortfarande precis på samma sätt som under 2006. 


Relationen fortsätter än i dag! Många nya Ferrari-bilar är utrustade med DENSO Hybrid torkarblad, inklusive 458 Italia, 458 Spider, 599 SA Aperta och California, såväl som modellerna som nämns ovan. Med andra ord har DENSO-tekniken stött Ferraris innovation och produktkvalitet i 16 år. 

Ferrari väljer DENSO 
En artikel av Wired som släpptes 2014 om en av Ferraris mest exklusiva bilar myntade en särskild fras för att beskriva ägandet av en Ferrari: ”Du väljer inte Ferrari. Ferrari väljer dig.” 
Det kan knappast finnas en mer passande fras när det kommer till Ferrari-konstruktion. Ferraris styrka som varumärke är så enorm, och dess fordon är i så hög efterfrågan, att när det gäller att välja leverantör har man har hela marknaden att välja mellan. För att fånga ögonen på ett varumärke som Ferrari i första hand, behöver du vara marknadsledande med en meritlista som bevisar att du producerar de allra bästa delarna. 
 
Men det räcker inte: om du vill vara en leverantör till Ferrari behöver du också ha rätt attityd. Du måste uppvisa en passion som går bortom affärer, ett åtagande att behandla Ferrari-märket med respekt och flexibiliteten att uppfylla de mest krävande specifikationerna. Och för att skapa ett förhållande som pågår oavbrutet i mer än ett decennium måste du ta allt detta till nästa nivå. 


Så varför skulle ett märke som Ferrari välja DENSO? Det råder ingen tvekan om att DENSO:s hybridtorkarblad använder den högsta standarden när det kommer till material och avancerad ingenjörsteknik. Det styva, grafitbelagda gummibladet rengör vindrutan smidigt och effektivt med minimalt buller, och beläggningen skyddar även bladet från olika väderförhållanden. Resultatet är ett robust, pålitligt torkarblad som ger föraren fri, oavbruten sikt under en längre tid. 


Men det handlar inte bara om funktionalitet. Det är torkarbladets stil: distinkt, lågprofilerad och futuristisk. Ett perfekt komplement till den oförglömliga designen hos en Ferrari. Det är också det du inte ser som spelar roll: kärleken till att tillverka bildelar som DENSO:s ingenjörer visar, samt vårt engagemang för att stödja våra kunder och hela eftermarknaden med oavbruten service och rådgivning. Det är därför några av världens mest respekterade virtuella maskiner väljer DENSO, vilket ger dem en partner som erbjuder förstklassiga produkter och tjänster, som kan växa tillsammans med dig på lång sikt och som avlägsnar vardagsbekymmer från dig och dina kunder. 


DENSO har förmånen att leverera till Ferrari som ett OEM-märke, men det unika är att våra hybridtorkarblad även är tillgängliga för eftermarknaden. Detta innebär att verkstäder över hela Europa kan dra nytta av den distinkta design, enastående prestanda och universella stöd som Ferrari åtnjuter. Vi är stolta över att kunna säga att alla intressenter på eftermarknaden kan känna sig trygga när deväljer DENSO’. 

Vill du veta mer om DENSO torkarblad, besök https://www.denso-am.eu/
 

DENSO Europe BV
Hogeweyselaan 165
1382 JL JL Weesp
Netherlands
VAT nummer: NL800734853B01

Kontaktperson

LC

Sänd till en kollega

0.034