23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Transportsektorn är global - Om angreppet på Ukraina

| Medlemsnyhet | Företag Transportföretagen TF AB

Det är med stor oro som Transportföretagen ser på det oprovocerade angreppet på Ukraina som nu sker. Konflikten i Ukraina får ringar på vattnet också för den svenska transportnäringen.

– Vi ser alla med stor oro på det oprovocerade angreppet på Ukraina. Det är en stor tragedi som innebär otrygghet och osäkerhet för många, säger Marcus Dahlsten, Vd Transportföretagen. Vi ser också att flera delar av transportsektorn påverkas, förutom att transporter till och från Ukraina upphör så begränsas eller upphör även transporter till och från Ryssland och Belarus. Allt detta kan skapa en otrygg situation för många människor som är beroende av transporter och att det europeiska transportnätet fungerar dygnet runt.

Konflikten i Ukraina får ringar på vattnet också för den svenska transportnäringen. Med anledning av detta uppdaterar vi kring nulägesbilden i våra branscher på vår hemsida. Många medlemsföretag har också frågor som följer av Rysslands invasion av Ukraina. Vi har samlat ett antal länkar från myndigheter för att göra informationen lättillgänglig på vår hemsida: https://www.transportforetagen.se/allman-info/invasionen-av-ukraina/ 

- Det är självklart att jag är oroad över läget. Samtidigt är konsekvenserna svåra att överblicka, det är viktigt att komma ihåg att transportsektorn inte är nationell utan berör hela Europa. Varje enskilt företag behöver inhämta information om de sanktioner som nu införs, så att den egna verksamheten anpassas till dessa. Det är upp till varje enskilt företag att fatta beslut om den egna verksamheten. Vi samordnar nu informationsläget tillsammans med andra myndigheter. Vi behöver också ha beredskap för till exempel en ökad migration, säger Marcus Dahlsten.

- Det är viktigt att vi inom transportsektorn står enade i sådana här viktiga frågor, detta kommer påverka både den globala ekonomin och den fria rörligheten för varor och tjänster. Men framför allt är det viktigt att nu visa att vi står enade bakom den svenska säkerhetspolitiken och det ukrainska folket.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Transportföretagen TF AB

Fack 1624
FE 965
751 75 Uppsala
Sverige
Transportföretagen TF AB

Sänd till en kollega

0.125