23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nya referensnummer i ädelmetall från NGK SPARK PLUG

| Medlemsnyhet | Företag NGK Spark Plug Europe GmbH

TOLV NYA REFERENSNUMMER I ÄDELMETALL FRÅN NGK SPARK PLUG ÖKAR KOMPATIBILITETEN PÅ EFTERMARKNADEN FÖR FORDON MED FYRA HJUL

Världsledaren på tändstift och lambdasonder, NGK SPARK PLUG, har utökat sortimentet för eftermarknaden ytterligare med 12 nya, tekniskt avancerade tändstift för hundratals av Europas snabbast växande fordonskategorier med fyra hjul. Alla dessa referensnummer erbjuds i ädelmetallserierna Laser Iridium, Laser Platinum eller Iridium IX, varav tre av dem är de första i sitt slag på marknaden. Som om det inte vore nog ingår nästintill alla lanseringar i NGK SPARK PLUGs OE-sortiment, vilket garanterar de prestanda och den höga kvalitet som kunderna har blivit vana vid.

Den kombinerade utökningen av sortimentet ger eftermarknadskunder en betydande och växande försäljningsmöjlighet. De nya tändstiften har tagits fram särskilt för många av de bästsäljande modellerna från tillverkare som Honda, Volvo, Toyota, Land Rover och Audi, och förväntas täcka in mer än 1,8 miljoner fordon med fyra hjul år 2024 – det motsvarar en ökning på 32 % de kommande två åren (källa: TecAlliance).

Tio av lanseringarna är tändstift som består av två ädelmetaller och som garanterar högsta slitstyrka. De har dessutom enastående tändegenskaper tack vare användandet av mittelektroder. Tre av dessa, varav alla är av Laser Iridium-typ och ingår i NGK SPARK PLUGs OE-sortiment, lanseras på eftermarknaden som de första i sitt slag: referensnummer SILKR7H8 passar Mitsubishi Eclipse Cross 1.5-modeller från oktober 2017, SILKGR9A7EG passar flera Porsche Boxter- och Cayman 2.5-motorer från april 2016, och ILNFR7A7G är det optimala substitutet för Opel/Vauxhall Insignia 2.0-modeller från april 2020.

Ett av de nya Laser Iridium-tändstiften, ILZKAR8J8SY, är bara det kompatibelt med ett exceptionellt antal nyare modeller från Volvo och Honda, inklusive Volvos bästsäljare XC60 2.0 (både bensin och plug-in-hybrid) och Honda CR-V 1.5 VTEC. Referensnummer SILZKAR8G7Y är ytterligare en stor lansering som täcker in de populära Land Rover-modellerna Defender, Discovery, Evoque och Range Rover från mars 2017 och framåt. Därutöver passar Laser Iridium-tändstiften DILKAR7B8, DILKAR8J9G och ILZKAR7E11S ett antal modeller från Subaru, Toyota och Honda, medan Laser Platinum-tändstiften LTR6BP13 och PFR7S11EG får igång Ford- och Audi-modeller.

Mikael Lyckberg, Area Manager Nordics, NGK SPARK PLUG EUROPE GmbH bekräftar: ”NGK SPARK PLUG har som fortsatt mål att leverera optimala tändstift med höga prestanda för varje fordon ute på vägarna. Dessa 12 nya och viktiga komponenter ger våra eftermarknadskunder en betydande och växande försäljningsmöjlighet, kombinerat med den höga kvalitet som vårt företag är känt för.”

När det gäller tekniken har NGK SPARK PLUGs Laser Iridium-tändstift med dubbel ädelmetall en lasersvetsad iridiumlegering på mittelektroden och ett platinachip på sidoelektroden för optimala prestanda och lång livslängd. Laser Platinum-sortimentet sätter platina på mitt- och sidoelektroderna för att säkerställa jämn tändning över hela tändstiftets livslängd. Företagets Iridium IX-tändstift har iridiumlegering på den extremt tunna mittelektroden och erbjuder förbättrade tändegenskaper jämfört med standardvarianterna med nickel.

Alla nya lanseringar listas i TecDoc fr.o.m. den 20 april 2022. De kommer också att ingå i företagets nästa katalog med tändstift för fordon med fyra hjul. Läs mer på www.ngkntk.com.

Slut

Antal ord: 495

Bifogade bilder:
EXT_EMEA_NGKSPARKPLUG_PR_12New4wheelSparkPlugs_2022-03_class_P

Information till utgivare

Om NGK SPARK PLUG:

I världen: NGK SPARK PLUG är en av världens ledande tillverkare av tändkomponenter till fordonsindustrin och av teknisk keramik till flera olika branscher. Moderbolagets huvudkontor ligger i Nagoya i Japan och koncernen har försäljningskontor och produktionsanläggningar över hela världen. På fordonssidan har företaget specialiserat sig på tändnings- och sensorteknik och levererar OE-produkter till kunder världen över. För eftermarknaden består produktsortimentet av tändstift, glödstift, tändspolar, kablar och tändhattar under märket NGK Ignition Parts. Under märket NTK Vehicle Electronics erbjuder företaget lambdasonder (inklusive NOx-sensorer), avgastemperatursensorer (EGTS), avgasåterföringsventiler (EGR), MAF-sensorer (mass air flow, luftmassa) och MAP-sensorer (manifold absolute/boost pressure, insugningsrörets absoluta tryck), liksom sensorer för motorvarvtal och position. Affärsområdena fordonskomponenter och teknisk keramik sysselsätter idag cirka 16 400 anställda och genererar en total omsättning på cirka 3,7 miljarder euro. NGK SPARK PLUGs försäljning i Europa, Mellanöstern och Afrika står för 32 % av deras globala omsättning. NGK SPARK PLUG verkar på alla kontinenter, och i koncernen ingår totalt 60 företag, 35 produktionsanläggningar, fem teknikcenter och tre utvecklingslaboratorier.

 Eftermarknad EMEA: Sedan NGK SPARK PLUG på 70-talet breddade sitt utbud från endast motorcykelkomponenter till att även omfatta bilindustrin, har man upplevt stor tillväxt på eftermarknadsområdet. Tack vare ett outtröttligt engagemang för kvalitet, teknikutveckling och FoU har företaget etablerat sig som världsledare inom tändstift och lambdasonder och är en stor leverantör av glödstift, tändspolar, tändkablar, tändhattar samt olika typer av sensorer. NGK SPARK PLUGs regionhuvudkontor är beläget i tyska Ratingen och servar eftermarknaden i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA). Koncernen har sex regionala företag med över 1 000 anställda i EMEA-regionen, samt två produktionsanläggningar i Frankrike och Sydafrika och ett tekniskt center i Tyskland.

 För mer information, gå in på: http://www.ngkntk.com/

 För mer information, kontakta:

Mikael Lyckberg, Area Manager Nordics, NGK SPARK PLUG EUROPE GmbH
Harkortstr. 41, 40880 Ratingen, Tyskland, AG Düsseldorf HRB 43118
Tlf.: +46 (0)70 674 66 20  E-mail: m_lyckberg@ngkntk.se

Använd följande uppgifter för SEO när artikeln laddas upp till webbplatsen:

SEO-rubrik:

Nya tändstift i ädelmetall ökar kompatibiliteten på eftermarknaden för fordon med fyra hjul.

(Meta)beskrivning:

NGK SPARK PLUG presenterar tolv nya tändstift i ädelmetall. Referensnumren kommer att täcka in över 1,8 miljoner bilar år 2024.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
NGK Spark Plug Europe GmbH

Harkortstrasse 41
40880 Ratingen
Tyskland
NGK Spark Plug Europe GmbH

Sänd till en kollega

0.078