23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Välkommen till våra seminarier i Almedalen!

Transportföretagen kommer att finnas på plats under årets upplaga av Almedalsveckan. Vi kommer att hålla totalt tre seminarier under Almedalsveckan. Passa på att lägga in dem i kalendern redan nu – vi hoppas att vi ses på plats.

Måndagen den 4 juli kl 16.30-17.30 – Ska det inte löna sig att ta ansvar för sina anställda?

De senaste åren har plattformsbolagen äntrat marknaden. De baseras på modeller som utmanar traditionella företag och definitionen av vad det innebär att vara anställd och arbetsgivare. Det här väcker nya frågor som kräver svar: hur ska seriösa arbetsgivare kunna konkurrera med företag som inte tar ett arbetsgivaransvar? Och hur kan mer flexibla kollektivavtal stärka de arbetsgivare som vill ta ansvar för sina anställda?

Dessa frågor och fler får du svar på i vårt seminarium kring framtidens arbetsmarknad.

Länk till programmet: https://almedalsveckan.info/program/64262

Tisdagen den 5 juli kl 10.15-11.00 – Kan transporter möjliggöra att hela Sverige kan leva?

Frågan om hur hela Sverige kan leva har hamnat i debattens centrum. Stora investeringar i norra Sverige skapar möjligheter, samtidigt som högre energi- och bränslepriser utmanar. I tidningarna pratas det samtidigt om centrumdöd på mindre orter och om bristande servicemöjligheter utanför storstäderna.

Från Transportföretagens sida menar vi att en del av lösningen för att bibehålla hög levnadsstandard i hela Sverige är fungerande transporter som binder ihop vårt land. Vi välkomnar därför till ett seminarium som tar ett grepp om frågan kring hur hela Sverige ska kunna leva.

Länk till programmet: https://almedalsveckan.info/program/64263

Onsdagen den 5 juli kl 09.00-09.45 – Transportnäringen behöver rekrytera 130 000 – men hur löser vi det?

Transportnäringen behöver rekrytera 130 000 nya medarbetare till 2035. Hur löser vi det? Vilken roll har branschen, politiken och kommunerna? Den senaste tiden har vi sett flera lovvärda politiska initiativ, men vi vet också att detta inte är tillräckligt. Mer behövs. Om vi inte löser dessa frågor kommer många att påverkas. Ett finmaskigt transportnät är en förutsättning för hela näringslivets och samhällets fortsatta utveckling.

Välkommen till ett samtal om framtiden och kompetensförsörjning som en förutsättning för ett fungerande transportsystem!

Länk till programmet: https://almedalsveckan.info/program/64264

Transportföretagen TF AB
Storgatan 19
Box 5384
102 49 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5564989373

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.046