23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

NTK EGTS-serie har utökats med 50 PT

NGK SPARK PLUG, världsledande specialister inom tändning och fordonselektronik, lanserar nu 50 nya avgastemperaturgivare (EGTS) under sitt varumärke NTK Vehicle Electronics.

Serien utökas med PTC-sensorer (Positive Temperature Coefficient) och utgör tillsammans med företagets nuvarande NTC-sensorer (Negative Temperature Coefficient) ett utbud som gör NTK Vehicle Electronics till en mångsidig tjänsteleverantör för EGTS.

EGTS används som temperaturövervakare för turboladdare, katalysatorer, dieselpartikelfilter och system som reducerar kväveoxid. De används för att övervaka den optimala driftpunkten, för att skydda komponenterna från överhettning och hålla dem inom det önskade temperaturområdet för optimal omvandlingshastighet. EGTS är dessutom en viktig komponent i att reducera skadliga utsläpp från fordon.

På grund av att de komplexa kraven på fordonsmotorer ökar och att utsläppsstandarderna blir allt striktare installerar många fordonstillverkare nu både PTC- och NTC-sensorer för att tillförlitligt kunna mäta temperaturen på avgaser vid olika punkter. Med PTC-sensorer ökar motståndet med en ökad temperatur, medan det sjunker med NTC.

I och med att serien utökas har NTK Vehicle Electronics EGTS-produktutbud på eftermarknaden förbättrats. Alla dessa produkter är originaldelar. De 50 nya PTC-sensorerna motsvarar 81 referensnummer för originaldelar och täcker in över 34 miljoner fordon i Europa, Mellanöstern och Afrika. De är lämpliga för reservdelsbyten på eftermarknaden för originaldelar inom över 920 fordonsapplikationer. Andra EGTS-produkter kommer släppas inom de närmaste månaderna.

”Vår NTK Vehicle Electronics EGTS-serie som först lanserades 2014 har nu förstärkts med ytterligare 50 nya PTC-sensorer med orginaldelskvalitet. De gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder ett ännu bredare utbud inom relevanta produktkategorier”, säger Frank Massia, chef för marknadsföring på eftermarknaden inom EMEA-regionen, NGK SPARK PLUG EUROPE GmbH. ”Denna utökning ger också våra försäljningspartner och verkstadstekniker ökade försäljningstillfällen som ett resultat av att sensorerna täcker in så många fordon, samt håller hög kvalitet och har ett rimligt pris.”

De nya avgastemperaturgivarna finns nu att köpa och finns publicerade i TecDoc och den nya Part Finder. För mer information, gå in på www.ngkntk.com.

Om NGK SPARK PLUG:

I världen: NGK SPARK PLUG är en av världens ledande tillverkare av tändkomponenter till fordonsindustrin och av teknisk keramik till flera olika branscher. Moderbolagets huvudkontor ligger i Nagoya i Japan och koncernen har försäljningskontor och produktionsanläggningar över hela världen. På fordonssidan har företaget specialiserat sig på tändnings- och sensorteknik och levererar OE-produkter till kunder världen över. För eftermarknaden består produktsortimentet av tändstift, glödstift, tändspolar, kablar och tändhattar under märket NGK Ignition Parts. Under märket NTK Vehicle Electronics erbjuder företaget lambdasonder (inklusive NOx-sensorer), avgastemperatursensorer (EGTS), avgasåterföringsventiler (EGR), MAF-sensorer (mass air flow, luftmassa) och MAP-sensorer (manifold absolute/boost pressure, insugningsrörets absoluta tryck), liksom sensorer för motorvarvtal och position. Affärsområdena fordonskomponenter och teknisk keramik sysselsätter idag cirka 16 400 anställda och genererar en total omsättning på cirka 3,7 miljarder euro. NGK SPARK PLUGs försäljning i Europa, Mellanöstern och Afrika står för 32 % av deras globala omsättning. NGK SPARK PLUG verkar på alla kontinenter, och i koncernen ingår totalt 60 företag, 35 produktionsanläggningar, fem teknikcenter och tre utvecklingslaboratorier.

 

Eftermarknad EMEA: Sedan NGK SPARK PLUG på 70-talet breddade sitt utbud från endast motorcykelkomponenter till att även omfatta bilindustrin, har man upplevt stor tillväxt på eftermarknadsområdet. Tack vare ett outtröttligt engagemang för kvalitet, teknikutveckling och FoU har företaget etablerat sig som världsledare inom tändstift och lambdasonder och är en stor leverantör av glödstift, tändspolar, tändkablar, tändhattar samt olika typer av sensorer. NGK SPARK PLUGs regionhuvudkontor är beläget i tyska Ratingen och servar eftermarknaden i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA). Koncernen har sex regionala företag med över 1 000 anställda i EMEA-regionen, samt två produktionsanläggningar i Frankrike och Sydafrika och ett tekniskt center i Tyskland.

 

För mer information, gå in på: http://www.ngkntk.com/

 

För mer information, kontakta:

Mikael Lyckberg, Area Manager Nordics, NGK SPARK PLUG EUROPE GmbH
Harkortstr. 41, 40880 Ratingen, Tyskland, AG Düsseldorf HRB 43118
Tel: +46 (0)70 674 66 20  e-post: l: m_lyckberg@ngkntk.se

Niterra EMEA GmbH
Harkortstrasse 41
40880 Ratingen
Tyskland

Kontaktperson

ML
Mikael Lyckberg
Area Manager Nordic
+46 (0)70 674 66 20 m_lyckberg@ngkntk.se

Sänd till en kollega

0.046