23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny rapport visar: Stor andel däckexplosioner på husvagnar

Pressmeddelande från Svenska däcksäkerhetsrådet 

Var sjätte husvagn har råkat ut för minst ett däckhaveri de senaste tio åren. Över hälften av haverierna var däckexplosioner. Det visar en undersökning från Svenska däcksäkerhetsrådet där 7 500 husvagnsägare deltog.

På husvagnsdäck är det betydligt vanligare med skador som till exempel sprickor eller se-paration av slitbanan jämfört med personbilsdäck. För att öka kunskapen om däckhaverier på husvagnar genomförde Svenska däcksäker-hetsrådet sommaren 2021 en undersökning, där 7 500 husvagnsägare deltog. En enkät skickades ut genom Caravan Club, SCR Svensk Camping och Folksam.

Läs pressmeddelandet här 

Ladda ner rapporten här 

 

Svenska däcksäkerhetsrådet
Svenska däcksäkerhetsrådet är sedan starten 2019 ett öppet forum för utbyte av kunskap och erfarenheter kopplade till däck, trafiksäkerhet och andra hållbarhetsfrågor. Rådet träffas cirka fyra gånger om året och arbetar även i olika arbetsgrupper. I rådet deltar bland annat representanter för däck- och fälgbranschen, fordonsbranschen, Trafikverket, Transportstyrelsen, VTI – Statens väg- och transportforskningsinstitut, Bilprovningen, Försäkringsbranschen samt universitet och högskolor

Däckbranschen Sverige AB
Box 124
185 22 Vaxholm
Vaxholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5590178959

Kontaktperson

FG

Sänd till en kollega

0.047