23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ohlssons nya sopbilar rullar säkert med Allison

Sedan 2003 har Ohlssons AB kört sopbilar rustade med helautomatiska växellådor från Allison Transmission. Nu har Allison levererat ytterligare ett 20-tal växellådor till bolagets nyaste sopbilar, som nyligen började rulla på de svenska vägarna.

Ohlssons AB är ett åkeri- och entreprenadföretag med fordon och förare för alla typer av uppdrag inom renhållning, entreprenad och transport. Företaget startade sitt arbete inom renhållning 2003 och har sedan dess kört sopbilar i kommuner från Vellinge till Uppsala. Under åren har de byggt upp sin starka flotta med sopbilar, som de valt att rusta med helautomatiska växellådor från Allison Transmission.

Ett val som de fortfarande står fast vid, berättar driftschef Bengt Olsson på Ohlssons AB, som fortsätter:

- Vi har valt att köra med Allisons växellådor sedan vi startade med renhållning 2003 i princip. Vi har cirka 150 bilar med Allison, men även om vi både byter ut och införskaffar nya bilar kontinuerligt så består valet av växellåda.

Driftsäkerhet i förarsätet

En viktig faktor inom renhållning är att bibehålla en hög driftsäkerhet. Om driften inte fungerar som den ska kan det leda till stora problem för såväl renhållningspersonalen som kommunerna. Bengt Olsson berättar:

- Låt oss säga att en kommun har fem sopbilar. Om en av dessa råkar ut för något och tvingas åka in till verkstaden har vi helt plötsligt bara fyra sopbilar som ska täcka ett uppdrag tänkt för fem. Samtidigt vill man alltid minimera övertid. Med Allison Transmission så känner vi att vi knappt har några driftstörningar och därför kan vi effektivisera körningen även om man är en bil kort. Det går stabilt och man kan lita på vad som finns i lådan. Jag upplever det som att det verkligen är ekonomiskt att köra med Allison Transmission.

Passar alla alternativ

Ohlssons har gjort en stor tillväxtresa sedan de grundades 1998. Varje år visar räkenskapen positiva siffror, men målsättningen har alltid varit att överträffa kundens förväntningar. Bengt Olsson förklarar:

- Vi anpassar våra fordon baserat på vad kommunerna och renhållningsbolagen vill ha. Det gäller till exempel bränslet. Vi kan leverera bilar som körs på biogas, HVO eller något annat. Det styr kommunerna själva. Dessutom ser vi alltid till att hålla våra fordon fräscha och presentabla. Vårt mål är att en Ohlssonbil alltid ska se bra ut, även om det är till exempel sopbilar.

Bengt Olsson avslutar:

- Det är därför det är skönt att Allison passar alla alternativ. Man har ju lärt sig vad kunden är ute efter och specifikationerna på bilarna. Man vill optimera motor, komfort och växellåda. Därför känns det bra att vi har hittat rätt med Allison.

 Om Allison Transmission

Allison Transmission (NYSE: ALSN) är världens största tillverkare av helautomatiska växellådor för medeltunga och tunga kommersiella fordon, medeltunga och tunga taktiska amerikanska försvarsfordon, samt leverantör av drivlösningar för kommersiella fordon, inklusive elhybrid och helelektriska drivsystem som förbättrar sättet som världen fungerar. Produkter från Allison används i en mängd olika fordon, inklusive vägbilar (distribution, avfall, byggnad, brand och nödsituationer), bussar (skola, transfer och turistbuss), husbilar, motorfordon och utrustning (energi, gruvdrift och byggnadsapplikationer) och försvarsfordon (hjul och spår). Företaget grundades 1915 och har sitt huvudkontor i Indianapolis, USA. Med en marknadsnärvaro i mer än 80 länder har Allison regionalt huvudkontor i Nederländerna, Kina och Brasilien med tillverkningsanläggningar i USA, Ungern och Indien. Allison har också cirka 1 500 oberoende distributörs- och återförsäljarplatser över hela världen. För mer information, besök allisontransmission.com.

Allison Transmission
One Allison Way Indianapolis, IN 46222 USA
462 22 Indianapolis, US
Göteborgs stad
Sverige

Kontaktperson

ES
Evelina Sandberg
evelina@perfektapr.se

Sänd till en kollega

0.046