23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vinnarbil från Dakarrallyt rullar in på Elmia Lastbil 2022

| Medlemsnyhet | Företag Allison Transmission

Snart är Elmia Lastbil tillbaka i Jönköping. En av utställarna som har sett fram emot att äntligen få möta branschen igen är Allison Transmission, världens största tillverkare av helautomatiska växellådor.

Under fyra dagar samlas en hel bransch i de tunga fordonens tecken. Så beskrivs Elmia Lastbil, Sveriges största mässa för transport, distribution och logistik. Mässan tar vanligtvis plats på Elmia i Jönköping vartannat år, men på grund av Corona-pandemin har det nu dröjt länge sedan sist. Allison Transmission är därför en av utställarna som är mer redo att ställa ut än någonsin. I sin monter kommer Allison bland annat att visa upp sina elektrifieringsmöjligheter, samt ge mässans besökare chansen att uppleva och se en vinnarbil från det prestigefulla Dakar Rally med egna ögon.

Mats Hallgren, Area Sales Manager Nordics hos Allison Transmission, berättar:

- Det är otroligt kul att det äntligen är dags för mässa igen. Det är alltid trevligt att få träffa kunder och bekanta inom branschen, men det blir något extra när det är på Elmia Lastbil. I år har vi dessutom möjligheten att inte bara visa upp fördelarna med våra växellådor, utan vi kommer även att ha med oss vinnarbilen från Dakarrallyt i vår monter B05:30. Det blir en höjdare, tror jag.

Bilen från Dakar Rally är rustad med en helautomatisk växellåda från Allison. Driftsäkerhet och uthållighet är två stora faktorer som låg bakom valet av växellåda – faktorer som i hög grad krävs på rallyts tuffa och utmanande sträckor. Mats Hallgren fortsätter:

- Dakarrallyt handlar inte lika mycket om snabbhet som de flesta andra tävlingarna, utan mer om just uthållighet och kraft. Därför är bilen som vi har med oss till Elmia Lastbil ett perfekt exempel på hur man kan säkerställa hållbarhet, uthållighet och driftsäkerhet med våra växellådor.

En titt in i framtiden

Det är dock inte bara rallybilen som kommer att visas upp i Allisons monter. Representanterna från Allison Transmission kommer även att erbjuda besökarna en titt in i framtiden, genom att visa upp bland annat deras utsläppsfria elektriska axlar för medeltung och tung transport:

- Vi ser att elektrifiering står högt i kurs på marknaden och självklart vill vi hålla oss i framkant. Med vår senaste produktserie eGen Power™ kan vi sätta oss i förarsätet vad gäller att leda laddningen in i framtiden för kommersiell fordonselektrisk drivning. Vi tittar alltid framåt och lyssnar på marknaden – och detta är bara ett steg i det ledet, avslutar Mats Hallgren.

Allison Transmission kan hittas i monter B05:30 på Elmia Lastbil den 24–27 augusti.

Om Allison Transmission

Allison Transmission (NYSE: ALSN) är världens största tillverkare av helautomatiska växellådor för medeltunga och tunga kommersiella fordon, medeltunga och tunga taktiska amerikanska försvarsfordon, samt leverantör av drivlösningar för kommersiella fordon, inklusive elhybrid och helelektriska drivsystem som förbättrar sättet som världen fungerar. Produkter från Allison används i en mängd olika fordon, inklusive vägbilar (distribution, avfall, byggnad, brand och nödsituationer), bussar (skola, transfer och turistbuss), husbilar, motorfordon och utrustning (energi, gruvdrift och byggnadsapplikationer) och försvarsfordon (hjul och spår). Företaget grundades 1915 och har sitt huvudkontor i Indianapolis, USA. Med en marknadsnärvaro i mer än 80 länder har Allison regionalt huvudkontor i Nederländerna, Kina och Brasilien med tillverkningsanläggningar i USA, Ungern och Indien. Allison har också cirka 1 500 oberoende distributörs- och återförsäljarplatser över hela världen. För mer information, besök allisontransmission.com.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Allison Transmission

One Allison Way Indianapolis, IN 46222 USA
462 22 Indianapolis, US
Sverige
Allison Transmission

Sänd till en kollega

0.112