23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Topp 10 i Dakar Rally 2023 har en gemensam nämnare

Team De Rooy gick till slut segrande ur det krävande Dakar Rally. Den kompletta resultatlistan visade dessutom på en seger för Allison Transmission, då alla lastbilar i ökenrallyts topp 10 var utrustade med deras helautomatiska växellådor.

I år stod Team De Rooy som vinnare i lastbilsklassen i 2023 års Dakarrally, med en lastbil utrustad med växellåda från Allison. Det 45:e loppet av världens tuffaste årliga motorsporttävling bjöd på dagliga extrema temperaturer och terräng. Rallyt inleddes den 31 december vid Röda havets stränder, korsade Saudiarabien och avslutades till sist vid Persiska vikens sand i Dammam den 15 januari – en sträcka på över 8500 kilometer.

- Vårt mål var att vinna årets Dakar och vi lyckades. Superbra gjort av Janus, Marcel och Darek som vann rallyt, samt av Martin van den Brink och hans son Mitchel som gjorde ett fantastiskt jobb och kom trea respektive fyra, säger Gerard De Rooy, lagkapten och ägare av Team De Rooy.

- Detta Dakarrally var ett av de tuffaste jag minns och ett med många överraskningar. Med Allison helautomatiska växellåda kunde teamen köra full fart och med full kraft till hjulen genom de tuffaste terrängerna, fortsätter Gerard De Rooy.

Ett bra val för att hamna i topp

Alla lastbilar som hamnade i topp 10 i årets Dakarrally var utrustade med Allison Automatics, varav majoriteten var Allison 4000 Series™ växellådor. 4000-serien är designad för medelstora och tunga kommersiella fordon och används i stor utsträckning över hela världen för tunga bygg-, sop-, brand- och räddningsbilar, samt försvarsfordon.

- Allison är stolta över att förse Dakar-tävlande med robusta helautomatiska växellådor som levererar överlägsen tillförlitlighet, manövrerbarhet, acceleration och branschledande prestanda, säger Sjoerd Vos, Director of Marketing i Europa, Mellanöstern och Afrika på Allison Transmission, och fortsätter:

- Det finns inget motorsportrally som är mer krävande än Dakar och Allisons automatiska växellådor visade återigen sin bevisade förmåga att prestera i en mängd olika krävande förhållanden, inklusive branta backar, sanddyner och mjuk mark.

Goda egenskaper som hjälper föraren

Allison helautomatiska växellådor har flera funktioner som gör dem till den perfekta drivlösningen för att möta de unika kraven från motorsporttävlingar. Företagets patenterade vridmomentomvandlare multiplicerar smidigt motorns vridmoment och ger mer kraft till hjulen för snabbare acceleration och större manövrerbarhet, speciellt i sandig och lerig terräng.

Dessutom eliminerar Allisons Continuous Power Technology™ de kraftavbrott som uppstår när växlingar görs med manuella eller automatiserade manuella växellådor (AMT). Växellådorna växlar automatiskt vid rätt tidpunkt, med hänsyn till nyttolast, ytgrepp och lutning, vilket möjliggör mjuka växlingar med full kraft. Denna teknik skyddar fordonets komponenter och minskar förarens trötthet. Att kunna fokusera utan att behöva växla är avgörande i rallyracing där förare måste hålla båda händerna på ratten och båda ögonen på banan varje sekund.

Allisons inbyggda retarder ger förare ytterligare fördelar, inklusive att hjälpa fordon att sakta ner med mindre slitage på bromssystemet. Det minskar också värmeuppbyggnaden i hjulen och däcken, vilket är en viktig fördel under Dakar när fordon kör på djup sand och i höga temperaturer. Detta bidrar till att förlänga däckens livslängd, vilket minskar tidskrävande underhåll under rallyt. Alla dessa fördelar realiseras av förare när de navigerar i det 15 dagar långa terrängloppet och upptäcker att Allison helautomatiska växellådor klarar de extrema förhållandena.

Om Allison Transmission

Allison Transmission (NYSE: ALSN) är världens största tillverkare av helautomatiska växellådor för medeltunga och tunga kommersiella fordon, medeltunga och tunga taktiska amerikanska försvarsfordon, samt leverantör av drivlösningar för kommersiella fordon, inklusive elhybrid och helelektriska drivsystem som förbättrar sättet som världen fungerar. Produkter från Allison används i en mängd olika fordon, inklusive vägbilar (distribution, avfall, byggnad, brand och nödsituationer), bussar (skola, transfer och turistbuss), husbilar, motorfordon och utrustning (energi, gruvdrift och byggnadsapplikationer) och försvarsfordon (hjul och spår). Företaget grundades 1915 och har sitt huvudkontor i Indianapolis, USA. Med en marknadsnärvaro i mer än 80 länder har Allison regionalt huvudkontor i Nederländerna, Kina och Brasilien med tillverkningsanläggningar i USA, Ungern och Indien. Allison har också cirka 1 500 oberoende distributörs- och återförsäljarplatser över hela världen. För mer information, besök allisontransmission.com.

Allison Transmission
One Allison Way Indianapolis, IN 46222 USA
462 22 Indianapolis, US
Göteborgs stad
Sverige

Kontaktperson

ES
Evelina Sandberg
evelina@perfektapr.se

Sänd till en kollega

0.047