23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Holmgrens Bil väljer Kobra II som säljstöd och affärssystem

Ett av Sveriges största privata bilhandelsföretag, Holmgrens Bil, har under sommaren tecknat avtal med FordonsData Nordic AB för implementering av Kobra II och Kobra II Säljstöd som nytt gemensamt affärssystem för samtliga 27 anläggningar i Sverige.

Holmgrens Bil har tidigare arbetat i en rad olika egenutvecklade system, men väljer nu att satsa på ett standardsystem för sin bilaffär. Valet föll på Kobra II och Kobra II Säljstöd från FordonsData. Förutom överflyttning av data och uppstart av systemet på 27 anläggningar under 2019, kommer FordonsData att arbeta intensivt med att utbilda ca 750 anställda i de nya systemen under hösten med start i september. Totalt handlar det om minst 45 dagar då personal och superusers ska få utbildning i de två systemen.

Kobra II är inte helt okänt för Holmgrens Bil. Sedan ett par år tillbaka kör sju bolag FordonsDatas affärssystem. Övriga bolag har använt ett egenutvecklat säljstöd i kombination med andra leverantörers system. Avtalet med FordonsData innebär att samtliga bolag och anläggningar går över till Kobra II under 2019. I affären ingår även att FordonsData gör systemanpassningar i sitt affärssystem för att passa mot Holmgrens Bils stödsystem och processer. Kobra II rullas ut på Holmgrens Bils olika anläggningar från den 1 oktober.

Nextlane Sweden AB
Hedvig Möllers gata 6
223 55 Lund
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5564184090

Kontaktperson

CW
Christina Windisch
Kommunikationsansvarig
Christina.Windisch@imaweb.com

Sänd till en kollega

0.047