23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Webbutbildning hos Kia blev succé

Transportföretagen samlar just nu den svenska motorbranschen för att förbereda sig för en elektrifierad framtid.

Arbetet med att utbilda fordonslärare i elteknik, har intensifierats sedan en ny läroplan kommit till stånd och som kommer innebära att svenska mekaniker kommer stå på en stadig grund när det gäller framtidens bilteknik. Under rådande omständigheter till följd av corona, har Kia tagit fram en webbaserad utbildning som väckt succé.

”Det är mycket positivt att Kia erbjuder webbaserade kurser i elteknik för yrkeslärare, på så sätt kan vi utnyttja den uppkomna kapaciteten under Coronakrisen. Inom 48 timmar hade över 220 yrkeslärare anmält sig” berättar Tomas Tärnfors, branschutvecklare på Transportföretagen.

Fördelen med webbaserade kurser är att de går att genomföra direkt, alla med internetuppkoppling kan delta och ställa frågor direkt i en chatline. Vid första kurstillfället deltog 77 uppkopplade deltagare. Frågorna var många och intresset stort.

”Vi kan konstatera att innehållet kommer bli en perfekt start för nästa steg där vi kommer att erbjuda djupare elkunskap inom området. Innehållet är varierat med allt från laddning, elteknik till hur lärarna kan ta med sig utbildningen i undervisningen” säger Tomas Tärnfors.

”Några positiva kommentarer från lärarna som deltog: bra utbildning, webtraining fungerar utmärkt, intressant och relevant innehåll och vilket bra tillfälle för oss att utnyttja tiden”, avslutar Tomas Tärnfors.

För mer information kontakta Tomas Tärnfors, branschutvecklare Transportföretagen tomas.tarnfors@transportforetagen.se

Transportföretagen TF AB
Storgatan 19
Box 5384
102 49 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5564989373

Sänd till en kollega

0.032