23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Tillsammans på väg mot det hållbara samhället

Som uppfinning är däckhjulet en enastående möjliggörare i många delar av det mänskliga livet. Däckbranschen Sverige har därför ett särskilt ansvar för en av samhällets grundfunktioner.

Vi är den samlade organisationen för aktörer som representerar hela värdekedjan för däck - tillverkning, distribution, försäljning, service, insamling och återvinning av däck. Vi samarbetar när det gäller säkerhet, kompetensförsörjning, kommunikation, myndighetskontakter samt hälsa och miljö. Det sker bland annat genom Däcksäkerhetsrådet, Däckrazzia och CERUB, den nya hållbarhetsmärkningen av återvunnet däckmaterial.

Tillsammans har vi även tagit fram Vitboken om hållbarhet i däckbranschen, som innehåller en helt ny modell för hur däckmaterial ska (och måste) återanvändas i andra tillämpningar för ett hållbart samhälle. Det går bra att beställa boken kostnadsfritt eller ladda ner som PDF via dackbranschen.se

Däckbranschen Sverige består av: 

Däckspecialisternas Riksförbund (DRF) är en branschorganisation för Sveriges däck-, fälg och serviceverkstäder. DRF verkar för säkerhet och miljö i vägtransportsystemet och driver frågor inom bl a lagstiftning, teknik, ekonomi och yrkeskunnande. 

Däck-, Fälg och Tillbehörsleverantörernas Förening (DFTF) består av leverantörer till landets återförsäljare, bland medlemmarna finns några av världens största däcktillverkare. DFTF verkar för att möta kundernas och samhällets ökade krav inom säkerhet och miljö. 

Svensk Däckåtervinning (SDAB) har som uppdrag att samla in uttjänta däck och se till att de återvinns och gör nytta i samhället på ett säkert sätt. Genom att förlänga däckmaterialets livslängd minska behovet av nya resurser. 

Däckbranschen Sverige AB
Box 124
185 22 Vaxholm
Vaxholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5590178959

Kontaktperson

FG

Sänd till en kollega

0.031