23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Framtidståget vill inspirera unga till motorbranschen

Nu tuffar Framtidståget ut på turné i syfte att bidra med inspiration inför gymnasie- och yrkesvalet. Där passar Transportföretagen att slå ett slag för motorbranschens många spännande jobb och fantastiska möjligheter!

– Att berätta om alla spännande karriärvägar som motorbranschen erbjuder tror vi är ett sätt för att fler ska intressera sig för yrkesrollerna i branschen. Samtidigt ger det unga människor som står inför ett yrkesval ett ännu bättre beslutsunderlag, säger Caj Luoma, chef kompetensförsörjning på Transportföretagen.

Syftet med Framtidståget är att ge elever i årskurs nio såväl information som inspiration inför gymnasie- och yrkesvalet där vi slår ett slag för motorbranschens utbildningar. Och efter pandemitiden, då Framtidståget blev helt digitalt, är det nu dags att ge sig ut på vägarna igen. Denna gång med södra Sverige som destination. Ystad, Svedala, Malmö och Kristianstad står på schemat.

En av de unga inspiratörer som i år kommer att turnera runt för att upplysa ungdomar om karriärmöjligheterna är Bella Wolff, som säger så här om sitt uppdrag:

– Framtidståget inspirerar elever till sitt framtida yrkesval. Jag kommer att åka runt som inspiratör på olika skolor och berätta om mitt yrke som personbilstekniker och representera fordons- och transportprogrammet under den här resan.

Vad ser du mest fram emot under din kommande turné?
– Jag ser såklart mest fram emot att faktiskt kunna inspirera elever till att välja att bli till exempel bilmekaniker eller något annat av motorbranschens många yrken!

Bakgrunden till Transportföretagens deltagande är den stora efterfrågan på personal är en utmaning för motorbranschen – och därmed för hela samhället. Stannar hjul och motorer så stannar hela samhället av. Kunskap och kännedom om branschens yrken har en avgörande betydelse för fler elever till utbildningarna.

– Vi ser ett stort rekryteringsbehov i motorbranschen i nuläget. Och när vi tittar in i framtiden så kan vi inte se att det behovet minskar. Däremot ser vi successivt ändrade kompetensbehov vilket innebär stora möjligheter att utvecklas i branschen för den som vill, avslutar Caj Luoma.

Transportföretagen TF AB
Storgatan 19
Box 5384
102 49 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5564989373

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031