23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

QUANTRON väljer e-axel från Allison eGen Power®

Allison Transmission levererar sin eGen Power® elektriska axel till QUANTRON:s första vätgasdrivna bränslecellselektriska fordon, en tung dragbil för långdistans- och tunga uppdrag. Fordonet visades för första gången i QUANTRON:s monter på IAA.

Allison Transmission, en ledande designer och tillverkare av konventionella, elektriska hybrid- och helelektriska drivlösningar, tillkännagav under IAA-mässan i Frankfurt att den tyska fordonstillverkaren QUANTRON har integrerat Allison eGen Power® 130D-axeln i sitt nya elfordon, som kör på bränsleceller (FCEV). Fordonet är en lastbil i dragbil- och chassivarianter baserad på MAN TG3-plattformen (TGS, TGX).

- Efter en utvärdering av de elektriska drivlösningarna valde QUANTRON Allisons eGen Power 130D e-axel tack vare dess enastående fördelar, inklusive optimerad effektivitet och prestanda, nästa generations styrsystem och en branschledande kompaktlösning", säger René Wollmann, CTO hos Quantron AG, och fortsätter:

- Dessutom har Allison ett legendariskt rykte för tillförlitlighet och hållbarhet. Vi tror att Allisons differentierade portfölj av elektriska axlar kommer att möjliggöra QUANTRON:s accelererade tillväxt.

Räckvidd på 700 kilometer

QUANTRON FCEV-lastbilen har plats för 54 kilo vätelagring med bränsleceller från Ballard Power Systems, som levererar 240 kilowatt ren kraft till ett 118 kilowattimmars batteripaket för att klara en räckvidd på upp till 700 kilometer i den visade versionen QUANTRON QHM FCEV 44-1000. Fordonet kan beställas i axelkonfigurationerna 4x2 och 6x2 och är tillgängligt för kundtestning 2023.

I hjärtat av lastbilen är den elektriska axeln Allison eGen Power 130D, som kombinerar två elmotorer och en tvåväxlad transmission i en kompakt enhet. De två integrerade elmotorerna levererar totalt 454 kW kontinuerlig effekt och upp till 652 kW toppeffekt. QUANTRON kommer att vara den senaste kunden att integrera eGen Power 130D, som är speciellt designad för att fungera i tunga fordon på den europeiska marknaden.

Om Allison Transmission

Allison Transmission (NYSE: ALSN) är världens största tillverkare av helautomatiska växellådor för medeltunga och tunga kommersiella fordon, medeltunga och tunga taktiska amerikanska försvarsfordon, samt leverantör av drivlösningar för kommersiella fordon, inklusive elhybrid och helelektriska drivsystem som förbättrar sättet som världen fungerar. Produkter från Allison används i en mängd olika fordon, inklusive vägbilar (distribution, avfall, byggnad, brand och nödsituationer), bussar (skola, transfer och turistbuss), husbilar, motorfordon och utrustning (energi, gruvdrift och byggnadsapplikationer) och försvarsfordon (hjul och spår). Företaget grundades 1915 och har sitt huvudkontor i Indianapolis, USA. Med en marknadsnärvaro i mer än 80 länder har Allison regionalt huvudkontor i Nederländerna, Kina och Brasilien med tillverkningsanläggningar i USA, Ungern och Indien. Allison har också cirka 1 500 oberoende distributörs- och återförsäljarplatser över hela världen. För mer information, besök allisontransmission.com.

Allison Transmission
One Allison Way Indianapolis, IN 46222 USA
462 22 Indianapolis, US
Göteborgs stad
Sverige

Kontaktperson

ES
Evelina Sandberg
evelina@perfektapr.se

Sänd till en kollega

0.078