23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Däck - en allt viktigare affär för verkstäderna

Däckservice är sannolikt en av de tjänster som verkstäder kan tjäna mer pengar på i framtiden i och med elektrifieringen av fordonsflottan. Elbilar tenderar att slita ned däck betydligt snabbare än konventionella förbränningsmotorbilar.

En liten undersökning utförd av Danska Euromaster visade att elbildäcken i genomsnitt rullat 1800 - 2000 mil när de byttes mot nya, medan däcken hos vanliga bilar hade rullat mellan 4000 - 4500 mil när de byttes. Däcken slets i stort ut sett dubbelt så fort.

Att elbilar sägs äta däck betydligt snabbare än vanliga bilar är inte enbart på grund av elbilarnas högre vikter utan även på att deras motorer oftast har betydligt högre vridmoment jämfört med bensin- och dieselbilar.

Andra menar att elbilar tvärtom sliter mindre på däcken tack vare ett effektivt antisladdsystem. Men tunga fordon har alltid längre bromssträcka.

Hur som helst kräver elbilar både stora hjul och däck med högt belastningsindex för att få ekvationen att gå ihop.

Ett snabbt och enkelt sätt att kontrollera däck är en däckscanner. Det ger dig en 3D-analys av däckets skick och en tydlig visuell återkoppling till kunden.

Vår TreadReader däckscanner finns som handhållen 3D-scanner eller som ramp för både ovan golv och golvslätt montage.

3D-diagnos för däck finns även i vår balanseringsmaskin Hofmann Geodyna 9000P. Däcket och fälgen skannas från olika håll av 5 CCD-kameror med 3D-linjelaser. I en enda mätning läses alla data in och identifieras, eventuella brister i däcket eller fälgen diagnostiseras och dokumenteras med yttersta noggrannhet. Allt dokumenteras och kan skrivas ut och visas för kunden.

Med hjälp av en visuell beskrivning ges enklare incitament till vidare åtgärder, som service eller däckbyte. Välkommen att kontakta någon av våra säljare för mer information.

SUN Maskin & Service AB | info@sunmaskin.se | 054 - 85 00 75 | sunmaskin.se

SUN Maskin & Service AB
Lovartsgatan 8
652 21 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564744729

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.048