23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Det här innebär referenstal på extraljus

I vårt senaste blogginlägg reder vi ut vad referenstalet på extraljus betyder!

Referenstalet anger hur långt och hur starkt ett extraljus och helljus lyser. Desto högre referentstal en lampa har, desto längre och kraftfullare ljus levererar den. Referenstalet finns angivet för alla E-godkända extraljus och är tryckt i lampans glas.
 
Det finns ett reglemente som anger att den samlade ljusstyrkan från extraljus inte får överstiga ett referensvärde av 100. I Sverige finns det ett nationellt undantag från detta, vilket tillåter oss att gå över det sammanlagda referensvärdet på 100. Det är alltså möjligt att montera ett obegränsat antal extraljus på fordon i Sverige. Tänk bara på undantaget enbart gäller för referenstalet, samtliga extraljus måste fortfarande vara E-godkända enligt ECE R112. Här har vi ett blogginlägg som bara handlar om E-godkännande ECE R112.
 
I stället för att gå in mer i tekniska detaljer tänker vi illustrera skillnaden i ljusbild för strålkastare med olika referenstal. Vi börjar med låga referenstal och går successivt över till högre referenstal. Det blir tydligt hur referenstalet är tätt sammanlänkat med lampans ljusstyrka och utformningen av lampans ljusbild.

Läs hela inlägget här >>

HBA Fordonsteknik AB
Fågelviksvägen 18-20
145 53 Norsborg
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563218832

Kontaktperson

JB
Johanna Bylund
johanna@hba.nu

Sänd till en kollega

0.063