23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nytt samarbete ska driva utvecklingen mot framtidens fordon

Allison Transmission och Nikola Corporation har gått samman för att testa Nikolas batteri- och vätgasdrivna elektriska fordon vid Allisons toppmoderna testcenter.

Nikola Corporation har ingått ett samarbete med Allison Transmission för att genomföra tester av sina nya tunga batteridrivna (BEV) och vätgasdrivna (FCEV) elfordon vid Allisons avancerade testcenter med fokus på elek­­trifiering och miljö (VE+ET Center).

- Vi är stolta över att samarbeta med Nikola i deras utveckling av nästa generations innovativa fordon, utformade för att minska utsläppen och optimera prest­­anda, säger David Proctor, General Manager, Allison VE+ET Center och fortsätter:

- Vår anläggning stödjer externa kundtest- och valideringsprogram för fordon som drivs av alla bränslen, vilket understryker Allisons åtagande att ta en ledande roll i utvecklingen av alternativa bränslen för transportindustrin.

De två företagen samarbetade för att testa BEV- och FCEV-prestanda genom kontrollerade termiska miljöer och dynamometer-vägsimuleringar som kan simulera ett brett spektrum av driftscykler. Testerna använde Nikolas vätgaspåfyllningsutrustning tillsammans med ett konstant flöde av väte från anläggningen för att underlätta oavbrutna testkörningar. Utvärderingen av fordonen inkluderade batterihanteringsövervakning och HVAC-testning, som använde solsimulering för att reproducera extrema temperaturer.

Allisons VE+ET Center ger fordonstillverkarna flera fördelar, inklusive möjligheten för testning i en säker, kontrollerad och konsekvent miljö, vilket möjliggör säkra, pålitliga och repeterbara resultat. På anläggningen simulerar Allison verkliga applikationer och klimatförhållanden, vilket gör det möjligt för tillverkare att reducera tiden för produktutveckling och påskynda valideringstidsplaner, vilket gör att innovativ teknik och fordonssystem kommer ut på marknaden snabbare och mer effektivt. Att utföra tester inom en förkortad tidsram som inte är beroende av säsongsmässigt klimat och väglag resulterar dessutom i minskade kostnader jämfört med tester på väg.

- Förmågan hos Allisons VE+ET Center har varit en viktig möjlighet för Nikola att påskynda vår produktutvecklingscykel och med tillförsikt lansera vår Tre BEV i början av förra året, säger Adam Tarleton, Head of Vehicle Validation på Nikola och avslutar:

- Vi ser fram emot att fortsätta arbeta med Allison på vår Tre FCEV-produkt för att leverera ett branschledande vätgasdrivet fordon med den prestanda, kvalitet och tillförlitlighet som lastbilsindustrin kräver.

Det 60 000 kvadratmeter stora VE+ET-centret är det enda i sitt slag i Mellanvästern som tillåter testning året runt på en plats. Anläggningen erbjuder privata testceller och områden för kunder, vilket ger möjlighet att samarbeta kring utvecklingen av nya produkter.

Om Allison Transmission

Allison Transmission (NYSE: ALSN) är världens största tillverkare av helautomatiska växellådor för medeltunga och tunga kommersiella fordon, medeltunga och tunga taktiska amerikanska försvarsfordon, samt leverantör av drivlösningar för kommersiella fordon, inklusive elhybrid och helelektriska drivsystem som förbättrar sättet som världen fungerar. Produkter från Allison används i en mängd olika fordon, inklusive vägbilar (distribution, avfall, byggnad, brand och nödsituationer), bussar (skola, transfer och turistbuss), husbilar, motorfordon och utrustning (energi, gruvdrift och byggnadsapplikationer) och försvarsfordon (hjul och spår). Företaget grundades 1915 och har sitt huvudkontor i Indianapolis, USA. Med en marknadsnärvaro i mer än 80 länder har Allison regionalt huvudkontor i Nederländerna, Kina och Brasilien med tillverkningsanläggningar i USA, Ungern och Indien. Allison har också cirka 1 500 oberoende distributörs- och återförsäljarplatser över hela världen. För mer information, besök allisontransmission.com.

Allison Transmission
One Allison Way Indianapolis, IN 46222 USA
462 22 Indianapolis, US
Göteborgs stad
Sverige

Kontaktperson

ES
Evelina Sandberg
evelina@perfektapr.se

Sänd till en kollega

0.047