23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Viktigt kompetenslyft för fordonsprogrammet

Ett stort steg för att utveckla utbildningsmaterialet på fordonsprogrammet. Det blev resultatet när yrkeslärare och fordonsbranschen träffades i slutet av januari. Träffen skedde på initiativ av Transportföretagen och kommer snart äga rum igen.

Utbildningen på fordonsprogrammet för tunga fordon har länge hållits tillbaka av gammal kurslitteratur, snabb teknikutveckling och bristande vidareutbildning för yrkeslärare på tunga sidan.  På initiativ av Transportföretagen träffades yrkeslärare och fordonsbranschen för att utveckla utbildningsmaterialet. Yrkeslärare och elever kommer nu få tillgång till företagens digitala utbildningssystem. Det modernare utbildningsmaterialet kommer stärka kompetensförsörjningen inom tunga transporter.

- Vi är otroligt stolta att vi lyckades få in nära 100 procent av landets yrkeslärare på tunga sidan att komma till Arlandastad för denna utbildning. Kommentarerna efteråt från både utbildare och yrkeslärare var mycket positiva och utvärderingen visar att vi kommer att behöva fortsätta detta arbete framgent, säger Tomas Tärnfors, branschtvecklare kompetensförsörjning på Transportföretagen.

Det material som skolorna kommer få tillgång till har sedan tidigare använts på företagen för att kompetensutveckla sin egen personal. Materialet består av digitala kurser, konkreta filmer och kunskapstester. Under mötet deltog 64 yrkeslärare, 10 utbildare och representanter från fem stora marknadsaktörer. Efter det första succéartade mötet i Arlanda stad enades både yrkeslärarna och fordonsindustrin om att initiativet ska fortsätta med återkommande träffar.

Medverkande företag:
Mercedes Trucks
Volvo Trucks
Scania
Swecon
Lantmännen

Transportföretagen TF AB
Storgatan 19
Box 5384
102 49 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5564989373

Kontaktperson

Mattias Holmqvist
Pressansvarig Transportföretagen
+46 0722245855 mattias.holmqvist@transportforetagen.se

Sänd till en kollega

0.031