23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

DENSO får högsta betyg för klimatåtgärder och vattensäkerhet

DENSO Corporation har valts ut som ett företag med A-klassificering för den årliga listan som publiceras av den internationella ideella miljöorganisationen CDP*.

Detta är ett resultat av företagets enastående ansträngningar inom kategorierna för klimatåtgärder och vattensäkerhet, samt informationsrapportering. Även om det är första gången organisationen har valts ut för kategorin klimatåtgärder är det andra gången i rad den utnämns för kategorin vattensäkerhet

I sin långsiktiga policy för 2030 har DENSO integrerat principen ”Ge hopp för framtiden för vår planet, vårt samhälle och alla människor” och utökar sin hållbarhetshantering för att maximera värdet det ger inom målfälten Green och Peace of Mind.

I synnerhet när det kommer till området Green, i stöd av globala ansträngningar för att minska miljöpåverkan siktar DENSO på att uppnå koldioxidneutralitet inom dess produktionsaktiviteter till 2035. Detta är långt tidigare än 2050, ett mål satt av japanska staten, och för att uppnå ett koldioxidneutralt samhälle främjar man även initiativ inom de tre områdena monozukuri (tillverkning), rörlighetsprodukter och energianvändning.

Som tillverkare, vilket kan vara energiintensivt, har DENSO länge engagerat sig i att reducera sin miljöpåverkan inom alla sina företagsaktiviteter, inklusive produktutveckling och produktion, för att främja hållbara globala och företagsmässiga miljöer och tror att dess mångfasetterade ansträngningar bidragit till A-klassificeringen från CDP.

Under 2022, med målet att främja rörlighetsprodukter och system med hög miljöprestanda och utveckling av ny teknik för att samla in och återanvända CO2, har DENSO använt sig av Green Innovation Fund*2 från New Energy and Industrial Technology Development Organisation (NEDO), ett nationellt forsknings- och utvecklingsföretag.

DENSO siktar på att uppnå hållbar företagstillväxt och expansion och att bidra till att ta itu med de ständigt ökande miljöproblemen. DENSO har som ett svar på det växande allmänna intresset även implementerat en lång rad åtgärder, inklusive främjandet av miljöåtgärder genom leveranskedjan och introduktion av miljömässiga, sociala och samordnande initiativ.

DENSO förblir engagerat i att förbättra företagets värderingar och att bidra till möjliggörandet av ett hållbart samhälle genom hållbarhetsförvaltning.

*1 CDP är en brittisk ideell icke-statlig miljöskyddsorganisation som tillhandahåller globala system för transparens i klimatrelaterad rapportering för att hjälpa investerare, företag, länder, regioner och städer att hantera sin miljöpåverkan.
*2 DENSO har valts ut för följande tre Green Innovation Fund-projekt.
”Next-generation Digital Infrastructure Construction” 25 februari 2022
https://green-innovation.nedo.go.jp/en/project/building-next-generation-digital-infrastructure/
”Next-generation Storage Battery and Motor Development” 19 april 2022
https://green-innovation.nedo.go.jp/en/project/development-next-generation-storage-batteries-next-generation-motors/
”Development of Technology for CO2 Separation, Capture, etc.” 13 maj 2022
https://green-innovation.nedo.go.jp/en/project/development-co2-separation-recovery/

Ytterligare detaljer om DENSO Aftermarket-programmet finns tillgängliga online på: www.denso-am.eu

DENSO Europe BV
Hogeweyselaan 165
1382 JL JL Weesp
Netherlands
VAT nummer: NL800734853B01

Kontaktperson

LC

Sänd till en kollega

0.047