23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Bli en återvinnare - Sälj ditt metallskrot till oss.

Har ditt skrot som ligger och samlar damm i garaget något värde? Ja, för oss har det det. Och för våra kunder. Så passa på att rensa nu i vår och göra en insats för miljön, samtidigt som du fyller plånboken lite extra.

Vårsolen lyser starkt över vår återvinningsanläggning när vi gör ett besök. Trots att det är en förmiddag mitt i veckan syns ett flertal kunder svänga in till anläggningen.

Ett ökat tryck på landets återvinningscentraler är lite av ett vårtecken, enligt platschefen Annika Sundström vid Kuusakoski Recycling i Umeå. Vår och höst innebär högsäsong för våra anläggningar.

– Det är många som passar på att röja undan på gården och i trädgården när snön försvinner och innan den gör sitt återtåg. Sedan är våren en tid på året som många väljer att renovera, bygga ut altanen eller ägna sig åt diverse hemmafix, säger hon.

Umeåbon Bo är ett exempel. För honom har renoveringen tagit ny fart, vilket har inneburit flera vändor fram och tillbaka till Kuusakoski med metall- och järnskrot.

– Tidigare hade jag ingen aning om att man kunde få betalt för det material man återvinner. Det är en win-win: Jag gör nytta för miljön – samtidigt som jag får betalt för de prylar och det material jag ändå inte har någon användning för längre, säger Bo och tillägger att förtjänsten från skrotet blir ett trevligt tillskott i semesterkassan.

Både privatpersoner och företag kan sälja sitt skrot till oss. Hur mycket du kan tjäna på din återvinning beror dels på mängden material du lämnar in, samt det aktuella priset för råvaran.

– Priserna är dagsaktuella, så hur mycket pengar du kan tjäna på ditt skrot varierar, säger Annika Sundström.

Skrotvärdet ligger bra till just nu, så om du har skrot liggandes hemma är det en god idé att sälja det nu, så att det kan återvinnas och ny råvara skapas. Du gör med andra ord både miljön och plånboken en tjänst.

EXEMPEL PÅ VAD DU KAN LÄMNA IN TILL OSS OCH FÅ BETALT FÖR:

 • Aluminium: Fälgar, kylare
 • Bly: Bil-, mc- och båtbatterier
 • Järn: Bildelar, cyklar, motorer
 • Kablar: Kopparkabel, aluminiumkabel
 • Koppar: Plåt, rör
 • Mässing: Ljusstakar, blandare, kopplingar
 • Rostfritt: Diskbänkar


OCH SÅ HÄR GÖR DU:

 • Samla ihop det du vill återvinna. Ju mer du har sorterat det utifrån material, desto smidigare går det när du lämnar in.
 • Frakta sedan skrotet till närmaste Kuusakoski-anläggning. Har du en större mängd material kan vi hjälpa till med transport och containers.
 • Väl på plats på anläggningen vägs ditt skrot och ett värde beräknas utifrån vikt och aktuell priskurs. OBS! Du behöver vara 18 år eller i målsmans sällskap för att kunna lämna in.
 • Sedan återvinns skrotet och ny råvara skapas.

Du är självklart varmt välkommen att kontakta någon av våra anläggningar, från Kiruna i norr till Vetlanda i söder, om du vill veta mer om vad vi tar emot, dagens priser och hur du gör för att lämna in.

Läs mer på vår hemsida >>

Kuusakoski Sverige AB
FE 111 47
838 83 Frösön
Östersunds kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565692414

Kontaktperson

MB

Sänd till en kollega

0.031