23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

NTK Vehicle Electronics blir separat varumärke i TecDoc

Niterra, världsledande inom tändningsteknik och fordonselektronik, meddelar att varumärket NTK nu införs som ett eget varumärke i TecDoc. Steget innebär att produkter från företagets varumärken NGK Ignition Parts och NTK Vehicle Electronics skiljs åt i TecDoc och att två separata TecDoc-märkesnycklar implementeras. Tidigare listades båda varumärkena under varumärket NGK med märkesnyckel 0015. NGK kommer även i fortsättningen att ha märkesnyckel 0015, medan NTK listas under märkesnyckel 5414.

Produkterna hos de båda varumärkena skiljer sig redan åt, och fördelarna med att introducera NTK Vehicle Electronics som ett nytt, separat varumärke i TecDoc blir ännu tydligare när sortimentet utvidgas. Under NTK (5414) i TecDoc hittar kunder nu lamdasonder, MAP/MAF-sensorer, EGR-ventiler, sensorer för motorvarvtal och position, liksom avgastemperaturgivare (EGTS). Ytterligare produkter kommer dessutom snart att läggas till.

Produkter från företagets tändningskategori kommer även fortsatt att visas för kunder under det befintliga varumärket NGK (0015) i TecDoc. Här finns till exempel tändstift, glödstift, tändspolar, kablar och tändhattar. För att omställningen ska bli så smidig som möjlig för kunderna kommer separationen av varumärkena att ske stegvis. Eftersom många kunder använder sina egna katalogsystem – som följer uppdateringen i TecDoc – har vi valt att under en begränsad tidsperiod fortsätta publicera information om NTK Vehicle Electronics-produkter under NGK-varumärket (0015). Dessa dubbla publiceringar kommer dock att upphöra i slutet av juni 2023. 

”Produktsortimentet från NTK Vehicle Electronics ger våra kunder tillgång till ett omfattande utbud av motorsensorer för alla behov, och det förtjänar en egen avdelning i TecDoc”, säger Frank Massia, marknadsföringschef för eftermarknad i Europa, Mellanöstern och Afrika på Niterra EMEA GmbH. ”Hållbarhet står i fokus för företagets framtid, och med tanke på hur viktiga sensorer är för att minska fordonsutsläppen ser vi att vår fordonselektronik kommer att spela en allt större roll.”

För Niterras kunder kan det vara bra att veta att både NGK (0015) och NTK (5414) efter separationen i TecDoc måste väljas eller prioriteras i kundens specifika kataloghanteringssystem (t.ex. LKQ, WM, Select AG, CARAT) för att varumärkena NGK Ignition Parts och NTK Vehicle Electronics ska visas. TecAlliance-kunder som tidigare enbart har köpt NGK Ignition Parts-data för sina e-handelsportaler måste nu också köpa data för NTK Vehicle Electronics-varumärket.

 

Information till utgivare

Om Niterra: 

I världen: Niterra (tidigare NGK SPARK PLUG) är en ledande leverantör av fordonskomponenter och teknisk keramik. Företagets huvudkontor ligger i Nagoya i Japan, med flera säljorganisationer och tillverkningsanläggningar runtom i världen. På fordonssidan har företaget specialiserat sig på tändningsteknik och fordonselektronik, och levererar OE-produkter till kunder världen över. Företaget är också mitt uppe i en transformeringsprocess där både organisationen och verksamhetsportföljen utvecklas i en mer hållbarhetsfokuserad riktning. Fyra affärsområden har särskilt identifierats i detta syfte: Mobilitet, medicinteknik, miljö & energi och kommunikation. Affärsområdena fordonskomponenter och teknisk keramik sysselsätter idag cirka 16 100 anställda och genererar en total omsättning på cirka 3,8 miljarder euro. Niterras försäljning i Europa, Mellanöstern och Afrika motsvarar 27 % av den globala omsättningen.

Eftermarknad Europa, Mellanöstern och Afrika: Sedan man på 70-talet breddade sitt utbud från endast motorcyklar till att även omfatta bilindustrin har Niterra upplevt stor tillväxt på eftermarknadsområdet. Företaget är känt för sitt stora fokus på kvalitet, teknik och forskning & utveckling. Produktsortimentet för företagets varumärke NGK Ignition Parts består av tändstift, glödstift, tändspolar, kablar och tändhattar. Under varumärket NTK Vehicle Electronics erbjuder företaget lambdasonder (inklusive NOx-sensorer), avgastemperaturgivare (EGTS), avgasåterföringsventiler (EGR), MAF-sensorer (Mass Air Flow, luftmassa) och MAP-sensorer (Manifold Absolute/boost Pressure, insugningsrörets absoluta tryck), liksom sensorer för motorvarvtal och position. Från områdeshuvudkontoret i tyska Ratingen servar Niterra eftermarknadskunder i Europa, Mellanöstern och Afrika. Företaget har sex filialer i regionen och cirka 840 medarbetare.

 

För mer information, gå in på: www.ngkntk.com

För mer information, kontakta:

Dominik Peters, marknadsföringsexpert, eftermarknad, DACH & NORDICS, tel: +49 (0)21 02 974 137
E-post: d_peters@ngkntk.de 

Niterra EMEA GmbH
Harkortstrasse 41
40880 Ratingen
Tyskland

Sänd till en kollega

0.031