23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Man kan aldrig prata för mycket om AdBlue

”AdBlue är en ständig snackis och handlar det inte om priset så är det, hur AdBlue fungerar osv. Så vi tänkte räta ut dessa frågetecken till utropstecken genom att svara 5 vanliga frågor vi ofta får om AdBlue”, säger Madeleine Olsen, Market Communication Manager på Arom-dekor Kemi.

1. Hur långt räcker AdBlue? 
Förbrukningen av Adblue® varierar beroende på vilken typ av fordon det är (tung trafik eller personbil) och hur den används. En tumregel är att genomsnittlig förbrukning av AdBlue är 1,5 l/1 000 km. För motorfordon som uppfyller Euro-4 och Euro-5 är standardkonsumtion av AdBlue 4–6% av bränsleförbrukningen. AdBlue fylls alltid på i en separat tank i fordonet och får aldrig blandas med dieselbränslet.  

2. Vem får tillverka AdBlue?
För att få kalla en produkt AdBlue måste den tillverkas enligt den europeiska standarden ISO/PAS 22241-1. Bara då får produkten märkas med varumärket AdBlue. Arom-dekor Kemi uppfyller dessa krav.

3. Var och hur köper man AdBlue?
AdBlue finns att köpa på många ställen, såsom bilverkstäder, bensinstationer osv. Den går hitta i allt från lite mindre emballage som 4 l påse, eller på dunk i olika storlekar. Vi förpackar och säljer vår AdBlue i storlekar från 4 l upp till hela tankbilsleveranser. 

4. Hur länge håller AdBlue?
Produktens hållbarhet är 1 år efter produktionsdatum, under förutsättning att den förvaras enligt rekommendation.  Tänk på att AdBlue inte får blandas med andra vätskor.

5. Hur ska man transportera och lagra AdBlue?
AdBlue är relativt harmlöst för djur och människor. Vätskan är inte giftig och kan inte explodera eller antändas och kan transporteras och lagras med minimal risk. AdBlue kristalliseras vid temperaturer under -11°C. Om vätskan fryser kan den tinas och användas igen. Däremot bör förvaring vid höga temperaturer eller i direkt sol­ljus undvikas då det kan leda till att produkten separerar. Har vätskan separerat är den sedan oanvändbar. Rester av AdBlue, i form av vita fläckar, torkas enkelt bort med hjälp av varmt vatten.

Arom-dekor Kemi AB
Europavägen 12
512 91 Sexdrega
Svenljunga kommun
Sverige
VAT nummer: SE5567605471

Kontaktperson

Madeleine Olsen
Market Communication Manager
+46 706364034 madde@aromdekor.se

Sänd till en kollega

0.093